9 maj, Vårens smaker, middag hos Gårdshuset på Äleby

Middagen startar kl 18 med Mingel och aptitretare för att sedan fortsätta med en Tre rätters måltid, tema Vårens Smaker

Meny & drycker, lagad och komponerad av Patrik Arneke & Tobias Andersson, Gårdshuset på Äleby

Aptitretare och meny 750kr/p

Drycker tillkommer.

Läs mer och boka på www.aleby.com


Cykla mellan gårdarna! En dryck- och smakresa på hjul!

CYKLA MELLAN GÅRDARNA

Lördagen 18 maj 2024 bjuder vi på en heldag där du kan cykla mellan gårdarna. Det blir en dag med ost, vin, must, god öl, lokal mat, nyskördade bär från gården och mycket mer, dagen avslutas med en gårdsfest på Solby Gård utanför Torshälla.

Vi börjar vid butikerna på Wäsby med ost och vin på temat vår, krispigt och fräscht… Chatrin Jakobsson från Blommor & Brie håller i provningen.

Resan går sedan vidare till den legendariska biografen Saga i Torshälla där får prova på en rad kändisviner, provningen sker i en tävlingsform där du ska para ihop vin + kändis, provningen hålls av Rocco Gustafsson.

Vidare bär det ut i spenaten, vi gör ett stopp i en vacker ekbacke utanför Torshälla där du får smaka på hyllade alkoholfria sörmländska/svenska drycker samt ett par stödkorvar.

Resan avslutas på Solby Gård där det bjuds på gårdsfest med bubbel, nyskördade bär, vildsvins- eller eldostkebab, lokal öl, live musik, Dj´s och en bar där du kan köpa drycker. På alla stationer finns alkoholfria alternativ för den som så önskar.

Dagens delas upp i tre olika slott-tider med ca. 40 personer vid varje provning. Du anger en passande tid vid bokning. Mer information skickas ut vid bokning och inför eventet

Max 120 platser, först till kvarn principen gäller...

KORT INFO:

Lördagen 18 maj första start 12.30 på Wäsby magasin (övriga starttider är 13.30 & 14.30)

Pris: 1000 kr (Anmälningsavgift) + 495kr (Drycker) = 1495 kr  (följande ingår i priset, provning på Wäsby magasin, provning på Saga, provning i ekbacken, 2 stödkorvar, fantastisk mat och en dryck, välkomstdrink och liveband på Solby gård)

Frågor besvaras glatt av Benny Skyttman Barrögård: Info@skyttman.se

Varmt välkomna på en synnerligen härlig dag. /Chatrin, Malin, Benny & Rocco


Fågelvandring med mat

Välkommen på fågelvandring och mat vid Magda, Näshulta. Söndagen den 5 eller den 12 maj. Vi träffas på gårdsplan utanför Magdakullans restaurang och vandrar under ledning av ornitologen Nicke Helldorff ner vägen förbi Spettbydammen till Prästsjöberget där ett enkelt fika serveras. Vi njuter av kärrhökar och rördromstutande och tar oss sen under spaning tillbaks genom de vackra hagmarkerna till Magdakullan där maten serveras (dagens rätt från restaurangen, husmanskost som bestäms någon vecka innan).

Totalt går vi ca 3 km. Eftersom det är en fågelskådarvandring rör vi oss i sakta mak. Stigningen upp till och nedfarten ner från utkiken på Prästsjöberget är lite mer krävande men hjälps vi åt går det bra. Vandringen tar c:a 2 timmar och efter det serveras varmrätten i restaurangen. Går man på vandringen kl 1000 så är det mat c:a kl 1230 och går man vandringen kl 1230 så är det mat c:a kl 1500.

Kläder efter väder och ta stövlar eller grova kängor då det kan vara fuktigt i hagarna. Har ni kikare så ta med den! Om ni har några särskilda önskemål så anmäl det i formuläret (allergier m.m.). Varmt välkomna!

Pris inklusive fika, fågelguidning och dagens rätt: 300 kr. Betalas vid serveringen.


Haneberg har oktoberfest!

Haneberg bjuder in till Oktoberfest!
Det kommer att bjudas på en kväll fylld av glädje och festligheter. Låt oss tillsammans skapa en Oktoberfest stämning!

Den 23:e september kl. 17:00 är det dags att samlas för denna fantastiska fest. Hanneberg kommer att bli platsen där ni kan njuta av en överflödande buffé med läcker mat och smakrika drycker. 

Historien bakom Oktoberfest är lika fascinerande som själva festen. Ursprungligen instiftad som en hyllning till kronprinsen av Bayern, den blivande kung Louis I, och prinsessan Therese von Sachsen-Hildburghausen, har Oktoberfest blivit en årlig tradition. Festligheterna börjar i september och varar i 16 dagar fram till den första söndagen i oktober, därav namnet Oktoberfest! 

Vi ser fram emot att fira tillsammans med er och skapa en oförglömlig Oktoberfest-upplevelse innan höstmörkret slår in. Låt oss bygga denna tradition tillsammans, ni vet klädkoden!

Datum: 23 september
Tid: 17:00
Plats: Haneberg, Näshulta
Pris: 995 kr
I priset ingår mat, underhållning och en dryck.
Transport mellan Eskilstuna och Haneberg kommer att ombesörjas till självkostnadspris, även ställplatser kommer finnas på Haneberg mer information kommer till de som har anmält sig.


Standup @ Valvet den 18 november!

Välkommen på årets skrattfest de luxe!

Fredag den 18 november blir det standup med lokala förmågor och lokal mat på Valvet i Eskilstuna!

Kvällens grymma lineup är Anna Karlsson, Eric M Hansen, Johan Bry och Anna Bergfors

(Med reservation för ändringar)

Program

17:00
Valvet öppnar, ingång: Kungsgatan/Kyrkogatan, Eskilstuna.

18:00

Maten som serveras består av Hamburgare 90gr från Rekarnekött med bröd från Konditori Janelings, ost från Väddö mejeri, tomat och saltgurka, picklad rödlök, krispig sallad och egengjord dressing.

Showen börjar 19.00

Pris: 495 kr, i priset ingår show och hamburgertallrik enligt ovan

Eventet kommer att kunna dokumenteras för att delas via sociala medier och i digital kommunikation.
Genom din anmälan godkänner du att bli fotad/filmad under eventet och att vi sedan kan använda detta i vår digitala kommunikation.
Vi sparar också din kontaktinformation i syfte att dela med oss information till dig gällande eventet


Välkommen på en Gastronomisk Resa i Sörmland

Vi har nöjet att bjuda in dig till en minnesvärd gastronomisk resa till Äleby gård, där vi kommer att få njuta av en fantastisk kväll fylld med god mat, drycker och upplevelser.

Program för resan:

- 14:00: Samling på Valvet i Eskilstuna, där vår resa börjar, något gott sörmländsk att dricka

- 14:30: Bussen stannar vid Strängnäs tågstation för de som önskar kliva på här

- 15:00: Vingårdsbesök, här bjuds det på en rundtur av Selaöns Vingård. Denna vingård är en spännande berättelse som startades av Lena Magnergård Björkman och Erik Björkman. De började sin resa i 2018, och redan 2021 kunde de skörda sina första druvor.

- 16:30: Därefter går vi vidare till Mälsåker Slott för en spännande visning av slottets rika historia och vackra arkitektur. Även här något gott att dricka

- 17:45: Vår kulinariska höjdpunkt väntar på Äleby gård. Vi välkomnas av ingen mindre än Tobias Andersson, tidigare ägare av Edsbacka Bistro, och kocken Patrik Arneke, som driver restaurangen Gårdshuset Selaön. Tillsammans har de spännande planer för att utveckla restaurangverksamheten på Äleby gård. Vi kommer att börja med en aptitretare för att sedan avnjuta en utsökt trerätters middag tillagad av dessa kulinariska mästare. Kvällen avslutas med kaffe och sötsaker.

- 22:00: Efter en minnesvärd kväll är det dags att bege oss tillbaka till Eskilstuna för hemresan med stopp på Strängnäs tågstation för de som vill kliva av här.

Vi ser fram emot att dela denna härliga resa med dig och skapa varaktiga minnen tillsammans.

Pris: 1295 kr per person, bussresa, visning av vingård och Mälsåker Slott samt måltidsupplevelse på Äleby gård ingår
Drycker tillkommer och finns att köpa på plats.

Varmt välkommen till en oförglömlig gastronomisk upplevelse där vi, Rocco Gustafsson och Benny Skyttman Barrögård, är era ciceroner!

Väl mött!


Whiskyprovning Trätunnans betydelse

Ta chansen att boka vår whiskyprovning ”Trätunnans Betydelse”  Lördagen den 10 september under Aptitrundan.

Det du trodde du kunde om whisky ställs på sin spets när Tunnbindarmästare Johan Thorslund utmanar dig att gissa trätunnans storlek, rostningsgrad och destillatets lagringstid på 8 olika varianter i ett blindprov.
På Tunnbinderiet Thorslundkagge har vi lagrat ett och samma destillat i hela 29 varianter med fokus på volym, rostningsgrad/kolat samt lagringstid för att låta er uppleva trätunnans betydelse. Destillatet är självklart lagrat på trätunnor av svensk ek.
Missa inte chansen att bredda din kunskap och lära dig mer om lagringen samtidigt som du provar whisky.

Datum: lördagen den 10 september
Tid: 16:30
Plats: värdshuset Ditt Skafferi i Högsjö (i närheten av tunnbinderiet)
Adress: Bruksvägen 5, 643 62 Högsjö
Pris: 700 kr per person

Kan bokas fram till 15:00 på lördag den 10/9

 

Missa inte!
Under dagen kommer Thorslundkagge även att hålla två stycken guidade visningar av tunnbinderiet klockan  11:00 & 14:00!
Visningen är ca 60 minuter och det är helt kostnadsfritt att delta. Ingen föranmälan krävs för guidad visning denna dag.

Ditt Skafferi serverar mat och dryck mellan 10-15:00