Letar Du efter en ny professionell matfamilj?

Det finns massor av anledningar att bli medlem i Sörmlands Matkluster, säker lika många som vi är antal medlemmar, här kommer några.

Låt oss börja med det viktigaste- Ökad försäljning

Allt vi gör syftar till ökad försäljning , att bygga stabila och lönsamma företag inom Mat/Måltidsbranschen i Sörmland. Vi säljer tillsammans mot kund, vi säljer till varandra, vi går ihop för att kunna sälja till de riktigt stora kunderna. Några exempel på framgångsrika och roliga säljtillfällen är våra egna aktiviteter Sörmländska Aptitrundan Vår och Höst samt den helt unika Korv- och Brödfestivalen. Just nu arbetar vi intensivt på att optimera vår gemensamma portal för webbförsäljning. Att ha Sveriges största marknad om våra sörmländska husknutar ger oss styrka och självklara möjligheter för ständigt ökande måltidsturism.

Vår gemensamma röst

Tillsammans är vi onekligen starkare då det kommer till opinionsbildning. Matförsörjning, frågor om jordens användning, om mat till gammal och ung är exempel på viktiga frågor där vi som kollektiv röst har möjlighet att göra oss hörda både lokalt, regionalt och nationellt. Myndighetsutövning, regelverk och lagstiftning är ett annat exempel.

Nätverk = Hjälp, Stöd & Vänskap

I Sörmlands Matkluster hjälps vi åt. Vi lär av varandras erfarenheter, av både felsatsningar och framgångsfaktorer. Vi har högt i tak och goda råd är aldrig långt borta. På köpet skapar vi relationer som i många fall blir givande både yrkesmässigt och privat. De flesta av oss är småföretagare och ensamjobbare. Medlemskap ger dig en helt gäng arbetskamrater på stört. Våra roliga medlemsträffar är riktiga energibomber!

Utan spaning, ingen aning – Vi vill ligga i framkant

Det finns otroligt många idérika och entusiastiska personer i Matklustrets  medlemsföretag. Men även den mest kreativa behöver fylla på med inspiration och ny kunskap. Att ligga i framkant kring innovationer är en nyckelfråga för morgondagens företag inom alla branscher, mat och måltider är inget undantag. Sörmlands Matkluster har en lång historia av utvecklingsarbete inom kommersiell produktutveckling, logistiklösningar, ny teknik och storytelling. Metoder för detta är bl.a studieresor, kurser och föreläsningar. Kom med och smittas av ett kreativt arbete som aldrig avstannar.

Sist men inte alls minst - Stolt ambassadörskap

Som medlem i Sörmlands Matkluster är du och ditt företag  del i en stolt berättelse om vårt landskap, vår historia, vår framtid och en unik smak av just vår trakt. Det är inte en skyldighet att vara stolt Sörmländsk producent, däremot en Stor möjlighet. Vårt gemensamma varumärke är stark och tillsammans skapar vi vår Mathistoria varje dag. En historia där vår passion för våra hantverk, råvaror och metoder kopplat till vårt Sörmland är fullständigt unik. Vi talar Ofta och  Gott om varandra och unnar varandra framgång, det ger framgång för oss alla!

Varmt välkommen att bli en del av det riktigt passionerade Matlandet Sörmland!

Vad vi förväntar oss av dig som medlem är att du…

• är aktiv inom Södermanlands landskap
• arbetar aktivt för att förverkliga föreningens målsättning
• lyfter fram matklustrets råvaror och produkter via din verksamhet
• aktivt bidrar med idéutveckling av föreningens verksamhet
• själv ser till att aktuell information finns på Sörmlands matklusters webbsida och till styrelsen
• deltar på föreningens anordnades medlemsträffar och möten
• samverkar, delar med dig av kunskap och bidrar med positiv utveckling inom matklustret

Bli medlem

Vi är idag ca 150 medlemmar, men vi vill gärna bli fler!

Medlemskap kan sökas av den som yrkesmässigt arbetar med mat i Sörmland. Med detta avses personer och företag som professionellt arbetar med råvaruproduktion, förädling, distribution, handel, och kompetensutveckling inom området. Ansökan prövas av styrelsen.

Insatsen för att bli medlem i den ekonomiska föreningen är 500 kr (engångsavgift). Medlemsavgiften är 100 kr/år + serviceavgift beroende på företagets omsättning.

Omsättning under 250 000kr/år = Serviceavgift 500kr/år
Omsättning under 1 000 000kr/år = Serviceavgift 1125kr/år
Omsättning över 1 000 000kr/år = Serviceavgift 1725kr/år
Omsättning över 4 000 000kr/år = Serviceavgift 2375kr/år

Moms tillkommer.

Har du frågor?

Kontakta vår ordförande Roger Tiefensee, 070-2633602 rogertiefensee@gmail.com

Har du problem med att skicka in din ansökan?

Mejla då din ansökan till oss på info@matkluster.se eller kontakta Christer Nordqvist som är webbansvarig: 073-819 06 51

Ansök om medlemskap