Korv- & Brödfestivalen 2021
13 mars

Festivalen i mars varje år är en hyllning till hantverksmat, friluftsliv och vinternjutningar. Här får du träffa mathantverkare som hantverksmässigt tillverkar korv och bröd. Här finns också goda lokala tillbehör som ost, marmelader, syrade grönsaker, must, öl, kvass och mycket mer. Självklart finns det även hantverksmässig korv för våra yngre besökare.

Läs mer

Aptitrundan Vår 2021
30 – 31 maj

En av Sörmlands äldsta matfester är Rabarber och Primörfesten som hållits sista helgen i maj, alltid vecka 21 med fokus på vårens och sommarens tidigaste primörer. Vi har nu döpt om den till Aptitrundan Vår där runt 25 av våra medlemmar öppnar sina gårdar, butiker, restauranger eller kaféer. Välkomna!

Läs mer
osprey farm

Aptitrundan Höst 2021
11 – 12 september

För tionde året i rad arrangerar Sörmlands Matkluster Aptitrundan i Sörmland. Vid Sörmlands största matevent deltar ett 50-tal matföretagare runt om i Sörmland. De visar upp sin verksamhet och sina produkter, erbjuder måltider, anordnar aktiviteter och bjuder på aptitbitar. Gör din egen rundtur bland mathantverkare, kaféer och restauranger och får ett fin tillfälla att uppleva den sörmländska naturen.

Läs mer
vilda sörmland

Vilda Sörmland 2021
1 – 7 november

Sörmland har en fantastisk natur med mörka skogar och öppna fält. Alldeles runt hörnet finns vildsvin, hjortar, lingonbuskar, svamp och ätbara växter som du knappt visste fanns! Första veckan i november öppnar vi dörren till det vilda skafferiet med allt som skogen och naturen bjuder. Inom kort finner du här sörmländska restauranger med vilt på menyn, butiker där du kan handla viltkött, korvar och chark. Vi visar upp svamp, oljor och andra härliga produkter direkt från de sörmländska skogarna. Titta på kartan och boka ditt vilda besök på krogen eller i skogen!

Läs mer