vilda sörmland

Vilda Sörmland 2021
1 – 7 november

Sörmland har en fantastisk natur med mörka skogar och öppna fält. Alldeles runt hörnet finns vildsvin, hjortar, lingonbuskar, svamp och ätbara växter som du knappt visste fanns! Första veckan i november öppnar vi dörren till det vilda skafferiet med allt som skogen och naturen bjuder. Inom kort finner du här sörmländska restauranger med vilt på menyn, butiker där du kan handla viltkött, korvar och chark. Vi visar upp svamp, oljor och andra härliga produkter direkt från de sörmländska skogarna. Titta på kartan och boka ditt vilda besök på krogen eller i skogen!

Läs mer

Korv & Brödrundan – Lördag 13 mars, kl. 10-16

Tack till alla som besökte årets Korv och Brödrunda, det blev en magnifik succé.

Läs mer

Aptitrundan Vår 2021
29 – 30 maj

En av Sörmlands äldsta matfester är Rabarber och Primörfesten som nu mer sker under namnet Aptitrundan Vår där runt 30 av våra medlemmar öppnar sina gårdar, butiker, restauranger eller kaféer med fokus på vårens och sommarens tidigaste primörer. Välkomna!

Läs mer
osprey farm

Aptitrundan Höst 2021
11 – 12 september

För tionde året i rad arrangerar Sörmlands Matkluster Aptitrundan i Sörmland. Vid Sörmlands största matevent deltar ett 50-tal matföretagare runt om i Sörmland. De visar upp sin verksamhet och sina produkter, erbjuder måltider, anordnar aktiviteter och bjuder på aptitbitar. Gör din egen rundtur bland mathantverkare, kaféer och restauranger och får ett fin tillfälla att uppleva den sörmländska naturen.

Läs mer