Aptitrundan Vår 2023
27 – 28 maj

En av Sörmlands äldsta matfester är Rabarber och Primörfesten som nu mer sker under namnet Aptitrundan Vår där runt 30 av våra medlemmar öppnar sina gårdar, butiker, restauranger eller kaféer med fokus på vårens och sommarens tidigaste primörer. Välkomna!

Läs mer

Korv & Brödrundan 2023- Lördag 11 mars, kl. 10-16

Den rådande pandemin gör det omöjligt att hålla en Korv & Bröd festival i Stallarholmen även i år – vi gör istället en Korv & Brödrunda över hela Sörmland. Förra årets runda blev en stor succé med mängder av glada och hungriga besökare över hela Sörmland.

Varmt välkomna på ett vår vintrigt äventyr på temat hantverksmat. 

Läs mer

Sörmländsk Matfestival 17 juni 2023

Sörmlands matkluster arrangerar en sörmländsk matfest med ett 40-tal producenter. köp, smaka, ät och njut av lokala delikatesser. Mat, dryck, grönsaker, ostar, glass, kött och chark, sylt, saft och marmelader, rapsolja och honung och mycket mer… Nyskördat, närproducerat och småskaligt!

Varmt välkomna till Eskilstuna!

Läs mer
osprey farm

Aptitrundan Höst 2023
9 – 10 september

För elfte året i rad arrangerar Sörmlands Matkluster Aptitrundan i Sörmland. Vid Sörmlands största matevent deltar ett 50-tal matföretagare runt om i Sörmland. De visar upp sin verksamhet och sina produkter, erbjuder måltider, anordnar aktiviteter och bjuder på aptitbitar. Gör din egen rundtur bland mathantverkare, kaféer och restauranger och får ett fin tillfälla att uppleva den sörmländska naturen.

Läs mer