Vilda Sörmland
4 – 10 november 2019

Sörmland har en fantastisk natur med mörka skogar och öppna fält. Alldeles runt hörnet finns vildsvin, hjortar, lingonbuskar, svamp och ätbara växter som du knappt visste fanns! Första veckan i november öppnar vi dörren till det vilda skafferiet med allt som skogen och naturen bjuder. Inom kort finner du här sörmländska restauranger med vilt på menyn, butiker där du kan handla viltkött, korvar och chark. Vi visar upp svamp, oljor och andra härliga produkter direkt från de sörmländska skogarna. Titta på kartan och boka ditt vilda besök på krogen eller i skogen!
Läs mer

Aptitrundan – Höst
14 -15 september 2019

För nionde året i rad arrangerar Sörmlands Matkluster: Aptitrundan i Sörmland. Sörmlands största matevent hade 2018 mer än 35 000 besökare. I år sker Aptitrundan lördagen 14 och söndagen 15 september 2019, kl. 10-16. Ett 50-tal matföretagare runt om i Sörmland kommer att visa upp sin verksamhet, ha sina produkter och måltider till försäljning, anordna aktiviteter och bjuda på aptitbitar. Gör din egen rundtur bland mathantverkare, kaféer och restauranger och får ett fin tillfälla att uppleva den sörmländska naturen.

Läs mer

Korv- & brödfestivalen i Stallarholmen

Festivalen i mars varje år är en hyllning till hantverksmat, friluftsliv och vinternjutningar. Här får du träffa mathantverkare som hantverksmässigt tillverkar korv och bröd. Här finns också goda lokala tillbehör som ost, marmelader, syrade grönsaker, must, öl, kvass och mycket mer. Självklart finns det även hantverksmässig korv för våra yngre besökare.

Läs mer

Aptitrundan – Vår
25 – 26 maj

En av Sörmlands äldsta matfester är Rabarber och Primörfesten som hålls sista helgen i maj, alltid vecka 21 med fokus på vårens och sommarens tidigaste primörer. Vi har nu döpt om den till Aptitrundan vår där runt 25 av våra medlemmar öppnar sina gårdar, butiker, restauranger eller kaféer. Välkomna!

Läs mer