Warbro Kvarn har under två decennier varit ett av Sveriges mest framstående företag inom spannmålsförädling, under jubileumsåret kommer en rad nyheter att lanseras, först ut är en podd om mjöl, bröd och malt. 

För 20 år sedan hade SCB inte ens börjat kartlägga försäljningen av ekologisk mat i Sverige och svenskarna hade ännu inte hoppat på surdegstrenden. Då togs de första stegen mot grundandet av Warbro Kvarn, som i år firar 20 år, och som började med att odla ursprungsgrödan dinkel. 

När vi började 2001 var det ingen som visste vad dinkel var för något och man pratade inte om hållbarhet på samma sätt. Det har varit tufft ibland att ligga långt före utvecklingen men idag är vi glada och stolta över att ha varit med och ta initiativet, säger Thomas Björklund, vd Warbro Kvarn. 

Warbro Kvarn odlar och förädlar ekologisk spannmål av ursprungliga kultursorter; Dinkel, Råg, Emmer, Enkorn, Dala lantvete och Nakenhavre, från jord till bord. Genom åren har Warbro Kvarn gjort sig kända som en av Sveriges mest framstående aktörer inom mathantverk och kulturspannmål. Grundarfamiljen Björklund startade företaget i början av 2000-talet, med syfte att skapa en verksamhet där smak, kvalitet, hållbarhet och hälsa skulle vara centralt. 20 års arbete har gett resultat i form av många priser och utmärkelser samt profilerade kunder både i och utanför Sverige bland bagerier, bryggerier, restauranger och hemmabagare. 

Warbro Kvarn firar 20 års jubileum med podd

Under 2022 kommer Warbro Kvarn att fira 20 år i den svenska matbranschen med en rad nyheter och lanseringar av nya produkter och särskilda samarbeten med våra kunder. Först ut är en egen podd under ledning av Maria Björklund, delägare och en av de ursprungliga grundarna. 

Podden kommer bland annat gå in på varför vitt, raffinerat mjöl börjar bli omodernt, ge konkreta tips på hur man med små förändringar kan göra sin mat mer smakrik och mättande samt ge kunskap om skillnader mellan kulturspannmål och modernt spannmål, gluten och gluten. Podden kommer ha gäster som bagare, odlare, ölbryggare och medicinsk expertis. Berättar Maria Björklund. 

Mjöl- och brödpodden hittar man i appen Podcast, Poddtoppen samt på Spotify. 

För mer information gällande Warbro Kvarns 20 års jubileum kontakta: 

Ida Lindberg Klausen Maud Brinkmann 

+46 73-993 66 77 +46 73-034 39 36 

Om Warbro Kvarn Warbro Kvarn AB är ett sörmländskt företag som odlar och förädlar ekologisk spannmål efter mottot ”matkärlek med ursprung”. Företaget arbetar med hela kedjan, från jord till bord, med ursprungliga kulturspannmålssorter. Warbro Kvarns produkter är alltid ekologiskt odlade, i nära samarbete med odlarna, och med fokus på hög kvalitet. Man erbjuder stenmalet mjöl, gryn, hela kärnor, kallpressade flingor, malt och andra spannmålsprodukter av olika spannmål.