15-ÅRS JUBILEUM, HÖSTTRÄFF OCH SÖRMLANDS MATMÖTE

Hej medlem i Sörmlands Matkluster!

Välkomna till en heldag och kväll tillsammans med Sörmlands Matkluster. Årets höstmöte blir en träff med både nytta och fest när vi arrangerar Sörmlands Matmöte och samtidigt firar att vi bildades som förening för 15 år sedan!

Datum och plats:

Måndagen den 6 november, kl. 08.00 – till sent.... Vi ses på Solbacka utanför Stjärnhov. Vi träffas i restaurangen. Dagen och kvällen, inklusive mat kostar 175 kr, betalas på plats då ni anländer. Under kvällen köpes valfri dryck i baren.

Solbacka är en destination under utveckling med möjligheter till både nya affärer och nöje. Konkreta förslag på nya affärsmöjligheter presenteras under dagen. På Solbacka finns vårt medlemsföretag Solbacka Krog & Rum som kommer att servera våra måltider med sörmländska smaker.

Dagen

På dagen träffas Sörmlands Matklusters medlemsföretag för att få veta mer om pågående utvecklingsprojekt, göra affärer med varandra och tar del av nyheter. Denna gång gör vi inte en utställning, men ni kommer ändå att kunna göra affärer och köpa produkter av varandra, denna gång med hjälp av vår nya samverkansparter FarmUp.

Kvällen

Till kvällen kommer våra inbjudna gäster och tillsammans firar vi att Matklustret fyller 15 år! Utöver våra medlemsföretag så bjuder vi då in branschfolk, beslutsfattare inom privat- och offentlig sektor samt ambassadörer för lokal mat. Vi minglar, firar, umgås och får se återblickar från roliga händelser inom föreningen under vägledning av Maria Printz.

Här kan du också bidra genom att hålla tal, berätta en anekdot, sjunga en sång eller på annat sätt fira vårt fantastiska Matkluster!

Vill du köpa produkter till din gårdsbutik, restaurang? Boka varorna innan och få leverans på Matmötet.

Vill du sälja dina produkter? Kanske har du honung, olja, kött, grönsaker eller keramik som du vill sälja? Marknadsför dina varor och ta med dem för leverans till Matmötet.

I FarmUps digitala tjänst lägger lokala producenter upp sina varor. Butiker, restauranger och privatpersoner kan sedan köpa dessa. På Sörmlands Matmöte gör vi en specialare för er!

FarmUp har ordnat så ni kan beställa av varandra, just för denna dag, och sedan gör ni upp betalningen på egen hand.  Som en egen REKO-ring! Då vet ni hur mycket ni ska ta med er och ni får möjlighet att beställa av dem som vill sälja på plats.

Vill du sälja/köpa produkter på Matmötet? Läs mer här!

Sida med praktisk info

Här hittar du programmet för dagen!

Sälja era produkter till varandra – och leverera under Matmötet

Sörmlands Matmöte genomförs med stöd ifrån:

Jordbruksverket – inom ramen för landsbygdsprogrammet som finansieras delvis av pengar från Europeiska jordbruksfonden för landsbygdsutveckling. Sörmlands Sparbank och Sisyfosgruppen.


Inbjudan till årsmöte 2023 - medlemmar i Sörmlands Matkluster

Till alla medlemmar i Sörmlands Matkluster Ekonomisk Förening:

Inbjudan till årsmöte 2023

Program för Årsmötet

Datum: 23 Mars klockan 16.30

Plats: Öster Malma, 611 91 Nyköping

16.30 Sörmlands Matklusters ordförande Roger Tiefensee hälsar välkommen!

Aktuellt från Matklustret, vi berättar om nya projekt och vilket nytta du kan ha av dessa. Rapport från styrelsen och deras arbete och utvecklingen av Sörmlands matkluster. Alla matfester och evenemang presenteras som ett årshjul. Plus lite annat kul.

17.30 Vad gör Eldrimner som gynnar mathantverkare? Anna Berglund berättar om Eldrimner – Nationellt centrum för mathantverk och hur de jobbar med en aktuell kampanj, med rådgivning, med regelkrångel och SM i Mathantverk.

18.00 Årsmötesförhandlingar

19.00 Middag på Öster Malma till självkostnadspris, en härlig buffé med kallskuret (vilt) och sallader, bröd och tillbehör. Pris 200 kr per person.  Senaste anmälning till middagen 16 mars!

Varmt välkomna hälsar styrelsen i Sörmlands Matkluster!

________________________________________________________________________________________

I anslutning till årsmötet arrangerar Eldrimner ”En Mathantverksdag i smakens tecken” på Öster Malma. Eldrimner är Nationellt resurscenter för Mathantverk. Missa inte det! Läs det bifogade programmet och anmäl dig om du vill delta i deras program innan vårt möte.

OBS! MISSA INTE!

MATHANTVERKSDAG i SÖRMLAND MED ELDRIMNER - MATHANTVERKETS SMAKPOTENTIAL

PROGRAM

09.00 Fika och incheckning
09.30 Presentation av deltagare. Nytt och aktuellt från Eldrimner.
10.00 Om att prova ostar, föredrag. Att lägga upp en provning.
10.30 Ostprovning med mejerist. Vi provar ett par ostar i kombination med dryck.
11.45 Mathantverkslunch – sopplunch och mathantverksprodukter.
13.00 Sensorik och beskrivningar. Vad är sensorik? Hur kan vi använda sensoriskt språk?
Att uppleva och beskriva mathantverkets egenskaper.
13.45 Smakverkstad med några olika mathantverksprodukter. Presentation, provning, diskussion.

15.00 Kaffepaus med diskussion - hur kan metoderna användas och utvecklas?
15.25 Avslutning. Sammanfattning av dagen
16.00 Slut på dagen

(16.30 Börjar Sörmlands matklusters årsmöte)

DATUM 23 mars 2023
PLATS Öster Malma, Nyköping, Sörmlands län
PRIS 500 kr inkl moms, inkl. lunch och fika ANMÄLAN Senast 6 mars via eldrimner.com INFORMATION Anna Berglund, anna@eldrimner.com

ANMÄL DIG HÄR: https://www.eldrimner.com/mathantverksdagar/54843.mathantverkets_smakpotential.html