Alla Hjärtans Dag den 14:e februari på Hornudden

Välkommen att fira Alla hjärtans dag med oss på Hornudden.
Fredag den 14:e februari serverar vi en trerätters smakrik måltid men kärlek, hållbarhet och omtanke i fokus. Vi erbjuder dryckespaket med och utan alkohol som du beställer när du är här, men vi vill gärna veta senast en vecka innan om du vill äta vegetariskt eller fisk till varmrätt eftersom vi jobbar svinnsmart.

MENY
Förrätt: Oskars fyllda pasta med brynt smör
Varmrätt: Skreirygg (torsk) med betor och cidersås alternativt kulturgröt med eldost från Skogsbacken och betor från Hebo trädgård
Dessert: Chokladsufflé med passionsfrukt.

Varmt välkommen att boka ditt bord❤️

Priser

Meny: 795 kr/person
Dryckesmeny med alkohol: 450 kr
Dryckesmeny utan alkohol: 240 kr
Barn under 12 år: 500 kr


Gårdsköket, Våren 2025 på Lindeborgs Eko Retreat

Gårdsköket, Våren 2025

Vi gästas av några av sveriges mest hållbarhetsfokuserade kockar och vinmakare
​​
​28 och 29 mars
Vi gästas av vinmakarna och grundarna Emma Serner och Andrea Guerra från Gotlandsbaserade Långmyre Vineri. Tillsammans med vår egen köksmästare Peter Andersson.

23 och 24 maj
Gästspel av Jonas Alvin, Årets Ekokock 2024


Gästspel 4:e april : Tobias Andersson kommer till Hornudden

Fredagen den 4:e april intar Tobias Andersson Matifokus köket på Hornudden för att laga en sörmländsk måltid på sitt vis. Tobias brinner för Sörmlands skafferi och det genomsyrar även hans matlagning. Mellan 2014 – 2023 drev han Edsbacka Bistro Strängnäs efter egen filosofi och utvecklade sin egen stil med fokus på Sörmland. Vi på Hornudden har levererat grönsaker till Tobias under närapå 20 år då ha jobbat i olika sörmländska restaurangkök och det känns verkligen inspirerande att nu få ha honom i vårt kök ännu en gång för ett gästspel.

Vi startar kvällen tillsammans kl. 18,30 då det serveras en fyrarätters måltid med tilltugg och utvalda drycker - med eller utan alkohol,

Priser:
Fyrarätters meny 895 kr
Dryckesmeny med alkohol: 590 kr
Dryckesmeny utan alkohol 330 kr

Varmt välkommen❤️!

Du bokar ditt bord här


Jonas Alvin​ Årets Ekokock 2024 till Lindeborgs Eko Retreat

Jonas Alvin​ Årets Ekokock 2024 gästar Lindeborgs Eko Retreat 23 och 24 maj

Jonas är en prisbelönt köksmästare. Med rötter i småländska Vimmerby och erfarenhet från stjärnkrogar som bland annat Mathias Dahlgren i Stockholm och Wd50 i New York, är Jonas Alvin en inspirerande förebild inom hållbar gastronomi.
Han har vunnit Årets Ekokock både 2017 och 2024, varit finalist i Årets Kock 2018, och deltagit i flera prestigefyllda tävlingar som Bocuse d’Or med flera. Idag jobbar Jonas på Stångs Magasin där han leder köket med en passion för hållbar matlagning. Han strävar efter att respektera säsongernas växlingar, minimera avfall och skapa rätter som både är hållbara och oförglömliga.  För Jonas handlar hållbarhet om att välja de bästa ingredienserna och använda dem med respekt.

Välkommen till en helkväll. Stanna gärna över natten. Starta vistelsen med en bastu, kalldopp i ekopoolen och skogspromenad. Avsluta morgonen efter med gårdsfrukost.

En fulländad middag i minst sex rätter och snacks. Dryckespaket ingår.

Pris: 2350 kr

Välkommen att boka med ett mejl till Julia på info@lindeborgs.com


Långlunch hos Gårdshuset i Tuna

Välkommen på Långlunch, Lördag 1 mars kl. 14.00
LÅNGLUNCH HOS GÅRDSHUSET I TUNA
Årets första öppna långlunch, vår matsal i allmogestil tar emot 10 gäster runt ett och samma bord. Vi startar upp med tre aptitretare. Runt vårt handbyggda bord av alm följer sedan fyra serveringar utifrån säsongens råvaror och kvällen avslutas med kaffe och sötsak med möjlighet till avec.Måltid: 1 200kr /p
Dryckespaket vin: 700kr /p
Dryckespaket alkoholfritt: 500kr /p

MIDDAG I GÅRDSHUSET
Vårt Gårdshus sägs vara byns äldsta boning. I detta timrade bygge från tidigt 1700-tal har vi inrett med kök och matsal. Här serverar vi småskaliga noga utvalda måltider av hög gastronomisk nivå där hantverk & tradition möter den moderna människan i en varm allmogemiljö. En upplevelse för fyra till tio personer runt ett handgjort matbord i Alm från Selaön. 

Långmyre Vineri - Lindeborgs Eko Retreat

 Långmyre Vineri gäster Lindeborgs Eko Retreat 28 och 29 mars

I mars ser vi fram emot att välkomna Andrea Guerra och Emma Serner, grundarna av Långmyre Vineri på Gotland.

Andrea är ursprungligen från Salerno, Italien. Han är enolog med mångårig erfarenhet inom vintillverkning. Emma Serner är från Sverige med stark koppling till Gotland och en stor passion för vin och konsten bakom att göra det. Tillsammas skapar de Långmyre Vineri som i grunden handlar om kärlek. En kärlek till varandra och planeten vi lever på.

Under kvällen med Emma och Andrea vill dem inte bara dela med sig ​​av ett fint urval av viner, utan också det hantverk och den omfattande kunskapen som framställningen av dessa viner kräver.

"Vi ser fram emot att guida gästerna genom vinodling, vinmakning och den gotländska terroiren".

Ackompanjerat av en välkurerad meny får ni uppleva svenskt vin i en ny tappning som lämnar en unik upplevelse rikare.

Till drycken serveras en matchande gourmetupplevelse i många serveringar som tillagas av gårdskocken Peter Andersson.

Stanna gärna över natten. Starta vistelsen med en bastu, kalldopp i ekopoolen och skogspromenad. Avsluta morgonen efter med gårdsfrukost.

En fulländad middag i minst sex rätter och snacks.

Dryckespaket ingår.

Pris: 2350 kr

Välkommen att boka med ett mejl till Julia på info@lindeborgs.com


Påsklunch på Påskdagen den 20:e april

Vad vore en påskdag utan en lunch på Hornudden?? Ja, det vi inget om eftersom vi serverat påsklunch/påskbrunch under närmare 15 år. Olika kockar, olika upplägg men alltid lunch på påskdagen och så även i år alltså.

En trerätters lunch som vi skördat allt som är skördeklart för att fylla tallrikarna med mycket primörer. Du väljer om du vill äta kött, fisk eller vegetariskt till varm rätt. Vi har bestämt förrätten som är vegetarisk men till dessert finns flera att välja mellan. Utvalda dryckespaket och vi har både med och utan alkohol. Mycket äppeldrycker som cider och must men även vin och öl och snaps till den som vill ha en nubbe till påsk.


Påskmiddag på Långfredagen den 18:e april

Enligt lång tradition serverar vi middag på långfredagen och i år blir det fyra serveringar med tema Påsk, förstås! I restaurangen med milsvid utsikt över Mälaren med lokala och ekologiska eller vilda råvaror. Så mycket vi kan skörda i trädgården och vem vet kanske har den första sparrisen tittat upp! Mestadels lokala drycker men vi har vin som rest lite längre också även om vi har stort fokus på cider. Välkommen att boka ditt bord


Skördetid - Högsommartid - Gårdshuset i Tuna

Skördetid - Högsommartid
16 augusti kl 19.00
Sommarmåltid: - När naturens ymnighetshorn svämmar över…
Vår matsal i allmogestil tar emot 10 gäster runt ett och samma bord. Vi startar upp med tre till fyra aptitretare, om vädret tillåter serveras de ute i trädgården.
Runt vårt gedigna handbyggda bord av alm dukar vi för fyra serveringar utifrån säsongens råvaror och kvällen avslutas med kaffe och sötsak med möjlighet till avec.
Varmt välkommen!Måltid: 1 200kr /p
Dryckespaket vin: 700kr /p
Dryckespaket alkoholfritt: 500kr /p

MIDDAG I GÅRDSHUSET
Vårt Gårdshus sägs vara byns äldsta boning. I detta timrade bygge från tidigt 1700-tal har vi inrett med kök och matsal. Här serverar vi småskaliga noga utvalda måltider av hög gastronomisk nivå där hantverk & tradition möter den moderna människan i en varm allmogemiljö. En upplevelse för fyra till tio personer runt ett handgjort matbord i Alm från Selaön. 

Svensk mat i midsommartid - Gårdshuset i Tuna

Svensk mat I midsommartid, 25 juni kl 19.00
Sommarmåltid: - Sommarens godaste smaker i vår tappning
Vår matsal i allmogestil tar emot 10 gäster runt ett och samma bord. Vi startar upp med tre till fyra aptitretare, om vädret tillåter serveras de ute i trädgården.
Runt vårt gedigna handbyggda bord av alm dukar vi för fyra serveringar utifrån säsongens råvaror och kvällen avslutas med kaffe och sötsak med möjlighet till avec.
Varmt välkommen!

Måltid: 1 200kr /p
Dryckespaket vin: 700kr /p
Dryckespaket alkoholfritt: 500kr /p

MIDDAG I GÅRDSHUSET
Vårt Gårdshus sägs vara byns äldsta boning. I detta timrade bygge från tidigt 1700-tal har vi inrett med kök och matsal. Här serverar vi småskaliga noga utvalda måltider av hög gastronomisk nivå där hantverk & tradition möter den moderna människan i en varm allmogemiljö. En upplevelse för fyra till tio personer runt ett handgjort matbord i Alm från Selaön. 

Vi firar in våren: Pizza i trädgården

Torsdagen den 1:a maj firar vi in våren med pizza i trädgården. I flera år har vår pizzaugn fått vänta på ett publikt tillfälle att bli använd men i vår är det dags. Oskar kommer att sätta degar, Karin kommer att plocka grönt och beställa ost, Mats kommer att samla ved och elda flera dagar i förväg och sen samlar vi personal från olika hörn och kör. Du kommer väl! Det är smart att boka din pizza i förväg för om det blir fint väder kan det bli kö och om det blir kallt blir det trångt inomhus. Har du bokat har du förtur.