Tobias Andersson
Kock med hjärtat i Sörmland.
Sedan 2005 har jag jobbat inom olika restaurangkök och efter en sommarsäsong på Gotland 2011 började jag arbeta som kock på Edsbacka Bistro i Strängnäs. Helt då ovetandes att det skulle bli ett val som ändrade och formade mitt yrkesliv.
Restaurangen ägdes då av krögaren och kocken Christer Lingström. År 2014 säljs bistron till ny regi, däribland jag. Från kock med nördigt matintresse till krögare. Mellan 2014–2023 drev jag Edsbacka Bistro Strängnäs efter egen filosofi. Efter nästan 10 år som krögare var det dags att starta ett nytt kapitel.
Efter mer än 10 år på Edsbacka Bistro har det format mig som kock, krögare och yrkesmänniska och kommer alltid ha en stor plats i mitt hjärta och vara betydelsefullt för mitt resterande yrkesliv. Under tiden där utvecklade jag min egen stil och filosofi med fokus på Sörmland.
Jag inspireras av Sörmlands rikedom av natur och råvaror vilket märks tydligt i mina menyer och rätter. En bra produkt eller råvara ska, för mig, inte enbart vara aptitligt för smaklökarna, utan den ska även vara hållbar i alla led.
Idag har jag mitt företag MatiFokus Kock & Konsult Sörmland där jag bland annat erbjuder konsulting, frilans, catering & gästspel. Utöver det driver jag tillsammans med Patrik Arneke Gårdshuset på Äleby. Jag är verksam i hela Sörmland men har min utgångspunkt i Strängnäs och Selaön.
Tjänster
Frilansande kock
Jag är i viss mån tillgänglig för kockuppdrag som frilansande kock. Behöver ni extra händer…
Restaurangkonsult
Efter ett flertal år som krögare och ännu fler år som kock har jag bred…
Kockgästspel med smak av Sörmland
Jag brinner för Sörmlands skafferi och det är något jag gärna delar med mig av.…