Tobias Andersson
Kock med hjärtat i Sörmland
Sedan 2005 har jag jobbat inom olika restaurangkök och efter en sommarsäsong på Gotland 2011 hamnade jag på Edsbacka Bistro i Strängnäs. Som ägdes av Christer Lingströms. År 2014 säljs bistron till ny regi, däribland jag. Från kock med nördigt matintresse till krögare. Mellan 2014–2023 drev jag Edsbacka Bistro Strängnäs efter egen filosofi. Efter nästan 10 år som krögare var det dags att börja ett nytt kapitel.
Efter mer än 10 år på Edsbacka Bistro har det format mig som kock, krögare och yrkesmänniska och kommer alltid ha en stor plats i mitt hjärta och vara betydelsefullt för mitt resterande yrkesliv. Under tiden där utvecklade jag min egen stil och filosofi med fokus på Sörmland.
Min inspiration finns i Sörmlands rikedom av natur och råvaror vilket märks tydligt i mina menyer och rätter. En bra produkt eller råvara ska, för mig, inte enbart vara aptitligt för smaklökarna, utan den ska även vara hållbar i form av miljöpåverkan, djurens välmående och för personerna bakom produkten.
Idag har jag mitt företag MatiFokus Kock & Konsult Sörmland där jag bland annat erbjuder konsulting, frilans, catering & gästspel. Utöver det driver jag tillsammans med Patrik Arneke Gårdshuset på Äleby. Jag är verksam i hela Sörmland men har min utgångspunkt i Strängnäs och Selaön.
Tjänster
Frilansande kock
Jag tillgänglig för kockuppdrag som frilansande kock. Behöver ni extra händer vid tex bröllop, fest…
Restaurangkonsult
Efter ett flertal år som krögare och ännu fler år som kock har jag bred…
Gästspel med smak av Sörmland
Jag kommer gärna och gör ett kockgästspel på er restaurang. Jag står för menyer och…