🌿 Gårdsköket på Lindeborgs Eco Retreat fyller 5 år! 🌿
Sommaren 2020 startade Julia och Carl Lindeborg sin jord-till-bord-restaurang tillsammans med Fredrik Johnsson, nyligen från stjärnbelönade Restaurang Volt. Målet? En personlig, naturnära och grönsaksbaserad matupplevelse på hög experimentell nivå för max 20 gäster per kväll – med råvaror från sin egen gård eller andra närliggande ekologiska gårdar.
När Fredrik flyttade till Västkusten tog hans kollega Peter Andersson, från Volt över. Han har sedan dess lett Gårdsköket med passion. Vi är så stolta över hans nominering till årets “Chef Award” vid Hotel Culinary Awards! 🏆
Det som gör Gårdsköket unikt är varje meny – alltid ny, alltid i säsong. En helg i månaden bjuder vi in gästkockar som får en råvarulista baserad på det som finns på gården och som skapar sin egen meny tillsammans med Peter i vårt orangeri, som också är matsalen.
Hittills har över 20 av Sveriges vassaste kockar gästat Lindeborgs Gårdsköket på Lindeborgs Eco Retreat, och 1 000+ gäster har njutit av maten, drycken och atmosfären i Gårdsköket – många kommer tillbaka gång på gång.
🍁 I höst fortsätter Gårdskökshelger med gästande kockar:
Thomas Jensen 17 & 18 oktober
Jonas Bolling 21 & 22 november
Övernattning, bastu, ett kallt dopp i naturpoolen och skogspromenader i den vackra omgivningen.