Båsenberga Hotell x Oasen på Åsen

11 oktober kl. 17:00 22:00

Från jord till bord – Båsenberga Hotell x Oasen på Åsen
En kväll där smak, säsong och lokala råvaror står i centrum

Kvällens huvudnummer är den unika tomaten Plan 9 from out of space – köttig, med perfekt balans mellan sötma och syra. Den såddes redan i april och har nu, efter månader av längtan, äntligen snart mognat till sin fulla prakt. Och i oktober får vi njuta den, tillsammans.

Bakom tomaten står Oasen på Åsen, en gård utanför Björkvik där drömmen om självförsörjning blivit verklighet. Sedan 2018 har de väckt gården till liv med djur, odlingar och en småskalig grönsaksproduktion som startades 2020 – allt med fokus på biologisk mångfald, kretslopp och renodlad smakglädje. De odlar inte bara grönsaker, de odlar upplevelser.

Under middagen gästar de oss som medskapare och fyller hotellet med en inspirerande grönsaksutställning som påminner om odlingens magi.

Kvällen bjuder på fyra salta rätter och en söt, där deras skörd får sällskap av andra lokala råvaror från gårdar, skogar och sjöar. Vi lyfter bland annat buffelmozzarella från Öja gård, och smakerna paras med noga utvalda öl från Lövåsen Bryggeri.

En hyllning till råvarorna, hantverket och samarbetet mellan lokala odlare och bryggare.

📅 Datum: 11 oktober
📍 Plats: Båsenberga Hotell & Konferens
🌿 745 kr per kuvert exkl. dryck

Boka upplevelsen med boende, från 1795 kr per person – > Läs mer & boka här. 

Varmt välkomna

Båsenberga Hotell & Konferens har hotellrum som passar alla.
Båsenberga Hotell & Konferens, strax utanför Vingåker.