Bästa KoB besökare. Om du befinner dig i närheten av Stallarholmen idag, lördagen 14 mars så har Printz Bageri öppet som vanligt, SAMverket har premiär för sin verksamhet i Gula Industrihuset och Köttbutiken Millert & Dahlén är öppen. Värdshuset Gripen håller också öppet och har korv-tema denna lördag.  Vill du åka på tur så föreslår jag ett besök på Äleby Gård på Selaön utanför Stallarholmen, butiken är öppen, här hittar du mängder av kött och korv, mycket på tema vilt. I Mariefred håller hyllade bageriet Annas Hembageri öppet, i Strängnäs har butiken Den Nära Maten öppet, här hittar du mänger av Sörmländska produkter, ost, bröd, kött, dryck, marmelader…

Vi är så besvikna att vi fått ställa in Korv & Bröd Festivalen, men hoppas att vi kan komma tillbaka senare i vår. Till dess uppmanar vi alla att handla lokalt, stötta dina nära och kära producenter. Var rädd om dig och dina nära.

Varma & soliga hälsningar från Stallarholmen.

//Rocco a.k.a Korvgeneralen!

Pressmeddelande 2020-03-11

Korv och Bröd Festivalen som skulle ske nu på lördag 14 mars ställs tyvärr in. Vi har under det senaste dygnet följt utvecklingen kring Corona/Covid-19-viruset och Folkhälsomyndighetens rekommendationer kring hur vi som arrangör bör agera i denna fråga. Idag har Folkhälsomyndighetens  gjort en hemställan till regeringen att tillfälligt begränsa allmänna samlingar för mer än 500 personer. Syftet med förslaget är att förhindra tillfällen då ett stort antal människor kommer från olika delar av landet, och kanske också från omvärlden, och samlas på en och samma plats. Det gäller alltså exempelvis stora idrottsevenemang, stora konserter, mässor och konferenser. https://www.folkhalsomyndigheten.se/nyheter-och-press/nyhetsarkiv/2020/mars/forslag-inga-allmanna-sammankomster-med-fler-an-500-personer/

Korv och Bröd festivalen brukar samla 4-5000 besökare, visserligen utomhus, men på en mycket begränsad yta. Sörmlands Matklusters styrelse har därför i samråd med projektledaren beslutat att ställa in festivalen utifrån rådande omständigheter.

Vi är uppriktigt ledsna och ber att få återkomma med mer information inom kort.

//Styrelsen för Sörmlands Matkluster samt projektledaren Rocco Gustafsson

Kontakter:

Rocco Gustafsson, Projektledare för Korv & Bröd  – 070-7905616, rocco@finkultur.com

Erika Olsson, Ordförande för Sörmlands Matkluster – 070-6531031, erika@onsberga.se