Sörmlands Matkluster söker Projektledare för digitalt utvecklingsprojekt

Sörmlands Matkluster ska bygga ett digitalt verktyg för att möjliggöra nya affärer mellan lokala primärproducenter/förädlare och offentlig sektor. Genom verktyget ska dessa två målgrupper hitta varandra, kommunicera, skapa avtal och göra affärer. Bakgrunden till det digitala utvecklingsprojektet är den kunskap och de lärdomar vi fått efter projektet Lager och logistik – som Sörmlands Matkluster drivit i samverkan med lokala matproducenter och Nyköpings kommun. Nu ska vi, tillsammans med ett teknikutvecklingsföretag bygga en digital lösning på dessa utmaningar.

Arbetsuppgifter

För att genomföra projektet söker vi en projektledare med erfarenhet av att driva digitala utvecklingsprojekt eller samverkansprojekt. Du kommer i din roll som projektledare att planera, leda och genomföra utvecklingsarbetet i samverkan med lokala matproducenter, kommuner och teknikutvecklare.

Du planerar och leder workshops och dialogmöten med syftet att ringa in och förstå användarnas behov. Du ser till att denna kunskap överförs och förverkligas i de digitala lösningar som ska utvecklas av programmerare. Projektledaren håller i tidsplaner, användartester och planerar kommunikation och lansering av verktyget. Du ansvarar för att skapa lösningar för onboarding och support och samverkar med projektledare inom andra projekt som Sörmlands Matkluster driver.

Projektet ska dokumenteras och administreras löpande och du rapporterar till projektets styrgrupp, och till projektansvarig på Sörmlands Matkluster.

Din kompetens

Du har erfarenhet av att arbeta som projektledare med digitalisering eller utvecklingsprojekt. Du arbetar självständigt och är en lyhörd person som kan sammanfatta och ringa in användares behov för att omvandla dessa till lösningar.

Samverkan är viktig i projektet och du kommer att leda personer från olika verksamheter mot gemensamma mål. Det är meriterande om du har arbetat med/har förståelse för både offentlig sektor och småföretagares olika verkligheter.

Du är noggrann, social och kan uttrycka dig väl i tal och skrift.

Krav

  • Erfarenhet av att leda, driva och dokumentera projekt
  • Kunskaper inom digitalisering eller processledning
  • Kan arbeta på olika platser i Sörmland
  • Har F-skatt och fakturerar

Praktiskt

Projektledaruppdraget är på konsultbasis. F-skatt krävs och du arbetar självständigt från eget kontor och där workshops och träffar arrangeras. Du har ansvar för att budget hålls i projektet och fakturerar avtalade arbetstimmar.

Träffarna du ska arrangera hålls främst i Gnesta, Eskilstuna och Strängnäs men det kan även bli aktuellt med möten och andra platser i Sörmland du behöver besöka. Du erhåller reseersättning, inom ramen för projektbudgeten, och ansvarar för att lösa egen transport.

Beräknad projektstart är hösten 2023 och projektet ska vara slutrapporterat vintern 2024. Uppdraget omfattar ca 1 000 projektledningstimmar som kommer fördelas under projektets tid enligt projekts aktivitetsplan.

Om oss

Sörmlands Matkluster är en företagarförening i Sörmland med över 160 medlemsföretag som på olika sätt arbetar med lokal mat. Vi arrangerar välbesökta matfester, som t.ex Aptitrundan och Korv&Brödrundan, driver utvecklingsprojekt för att tillgängliggöra lokalt producerad mat och förenkla vardagen för Sörmlands matföretagare. www.matkluster.se

Vill du jobba med oss?

Mejla ett personligt brev och CV till jobb@matkluster.se senast den 17 september. Vi rekryterar löpande så vänta inte med att skicka in din ansökan.

Frågor om uppdraget besvaras av Charlotta André på telefon 0735 17 77 90.  

Välkommen med din ansökan!