Långlunch mellan klockan 15-20, där dag och kväll vävs samman och en känsla av närvaro infinner sig på en plats mellan himmel och jord. Långlunch baserat på mathantverkarens val av råvaror från vår odling och som omgivningen erbjuder just då.

25 juli
Gustav Öhman, Taxinge Krog
, med Långlunch på grönt över öppen eld. Har kallats ”den sista idealisten” men tror egentligen bara att han har rätt och andra har fel. Är ödmjuk. Lever för, i, på, under och över mat. Tror på naturen. Från Aquavit i New York, Noma i Köpenhamn, Djuret, Oaxen i Stockholm till eget ställe, Taxinge krog.

Ölprovning med Patrik Svensk, Munklägrets Microbrasserie. Munklägret är ett litet hållbart nomadbryggeri som bygger på en grund av flera års utmärkelsen som vinnande hembryggare. Det är passionen för öl och nyfikenhet att erbjuda ett alternativ till det traditionella valet av vin som driver oss framåt

22 augusti
Tobias Andersson, Edsbacka Bistro
, med Långlunch på grillbord av fisk och grönt. Han är kökschefs och ansvarar för driften av bistron i Strängnäs. Tobias passion för mat genomsyrar hela menyn och restaurangen, där även de minsta detaljerna spelar stor roll. Han trivs bäst bakom kulisserna i hjärtat av restaurangen och ser det som en självklarhet att jobba från grunden och använder närproducerade råvaror efter säsong. Min matlagning är inte avancerad utan handlar om bra råvaror som har handskats med omsorg i ett vällagat utförande.

Ölprovning med Patrik Svensk, Munklägrets Microbrasserie. Munklägret är ett litet hållbart nomadbryggeri som bygger på en grund av flera års utmärkelsen som vinnande hembryggare. Det är passionen för öl och nyfikenhet att erbjuda ett alternativ till det traditionella valet av vin som driver oss framåt.

5 september
Maria Printz, Stora Lundby Gård
, med Långlunch på bröd, grönt och glödbakning. Hon är en eldsjäl, matentreprenör och pionjär. Hon har arbetat som restaurangchef på ångbåten Blidösund, på restaurang i Strasbourg och på värdshus Frankrike. All mat som serverades där producerades i närområdet – ett tema som har följt henne sedan dess. 2010 grundade hon Printz Bageri och en av grundarna till Sörmlands Matkluster, Korv- och Brödfestivalen i Stallarholmen.

Vandring med Lisen Sundgren “Ogräs så mycket mer än bara något som ska rensas bort”. Ät upp det istället! Under en vandring med Lisen Sundgren erbjuds ni inte bara en naturskön upplevelse utan också nya smakupplevelser och tips på hur ogräs och andra vilda växter används till mat och dryck. Vi smakar, doftar och möter den vackra naturen på Osprey farm med alla sinnen.

19 september
Johan Sörberg Svart/Verkstan
med Långlunch på bröd, vilt och skördefest. Han har startat Riddarbageriet, Rivalbageriet, varit coach för svenska bagarlandslaget och nu senast öppnat Art Bakery i Stockholm. Förutom tävlande i konditor-VM har Johan bland annat mottagit mästarbrev i bageri och konditori samt Gastronomiska Akademiens silvermedalj. Inbiten jägare där inställningen är att det mesta skall ätas samt förädlas. För två år sedan började Johan bygga om gårdens lada till ett hobbybageri, tanken var att kunna använda det som kursverksamhet, pop up restaurang och verkstad för förädling av både vilt och bakverk, ett test lab för rejält hantverk. ”Hela mitt liv cirkulerar kring det vi äter och dricker, att laga mat med råvaran i fokus samt adderar ofta asiatiska inslag är för mig det jag gillar mest”.

Vandring med Lisen Sundgren “Ogräs så mycket mer än bara något som ska rensas bort”. Ät upp det istället! Under en vandring med Lisen Sundgren erbjuds ni inte bara en naturskön upplevelse men utan också nya smakupplevelser och tips på hur ogräs och andra vilda växter används till mat och dryck. Vi smakar, doftar och möter den vackra naturen på Osprey farm med alla sinnen.

Långlunch inkl alkoholfri dryck 950 SEK,
Farmens röda eller vita alt. öl 400 SEK.

Max 20 personer. Boka din plats HÄR!

Klädsel för utomhus i natur och väder.

Vi startar med rundvandring på odlingen, omgivningen och en inblick i trähusarkitektur samt med lite andra äventyr längs vägen och åter till Pergolan på odling för sen långlunch.

Covid-19: Det är allas ansvar att hindra spridningen av sjukdomen covid-19. Tillsammans hjälps vi åt, håller avstånd och tar ansvar för en säkrare långlunch. Tillsammans kan vi bromsa smittan! Här kommer några viktiga saker som alla kan göra för att motverka spridning av covid-19: • Stanna hemma vid minsta förkylningssymptom eller symptom på luftvägsinfektion, även om du bara känner dig lite sjuk eller hängig. • Tvätta händerna ofta med handsprit. • Håll mellanrum till andra även utomhus. • Hör du till en riskgrupp är det extra viktigt att du håller mellanrum