Se avsnittet när Niklas Ekstedt på Foodstock besöker Lena på Högtorp gård i Hälleforsnäs och lagar en magisk varmrätt i Matstudion.

Kort om Foodstock: Foodstock grundades 2019 av initiativtagare Niklas Ekstedt tillsammans med SPG Event som en gastronomifestival under två sensommardagar på Fjäderholmarna i Stockholm. Vår ambition fortsätter att vara att skapa aktiveringar och upplevelser som berättar om matens historia, nutid och kulturanknytning. Berättar om tekniker som genom kultur och tradition följt med människans egen utveckling. Med hjälp av nya generationer och deras synvinklar så har tekniken anpassats och uppgraderats för att bli relevant i modern tid. Vi vill visa upp den nordiska och skandinaviska matens rikedom och dess starka koppling till det vilda ursprunget. Samtidigt vill vi ge plats till internationella mathantverk som växt fram över tid på andra platser med annorlunda förutsättningar. Genom att belysa hantverket vill vi hylla resan fram till målet och ge den samma utrymme som den färdiga tallriken.

Kort info om Foodstock at Yours: Avsnitten sänds: 13 augusti, 20 augusti, 27 augusti, 10 september Kanal: Foodstocks Youtube-kanal Avsnittens fokus: Gröna Smaker, Bröd & Spannmål, Fisken, Komposition & Service Livestreaming och upphämtning/hemleverans: 6 september Köp av söndagsmiddagen med hemleverans möjlig endast inom Stockholmsområdet via BOLT FOODS. Upphämtning sker på Nya Carnegiebryggeriet

Mer information om hur du beställer denna meny och framtida hittar du på www.foodstock.se Kort om Foodstock: Foodstock grundades 2019 av initiativtagare Niklas Ekstedt tillsammans med SPG Event som en gastronomifestival under två sensommardagar på Fjäderholmarna i Stockholm. Vår ambition fortsätter att vara att skapa aktiveringar och upplevelser som berättar om matens historia, nutid och kulturanknytning. Berättar om tekniker som genom kultur och tradition följt med människans egen utveckling. Med hjälp av nya generationer och deras synvinklar så har tekniken anpassats och uppgraderats för att bli relevant i modern tid. Vi vill visa upp den nordiska och skandinaviska matens rikedom och dess starka koppling till det vilda ursprunget. Samtidigt vill vi ge plats till internationella mathantverk som växt fram över tid på andra platser med annorlunda förutsättningar. Genom att belysa hantverket vill vi hylla resan fram till målet och ge den samma utrymme som den färdiga tallriken.

Läs mer:

FOODSTOCK – https://foodstock.se

HÖGTORPS GÅRD – https://hogtorp.se