Eskilstuna Ölkultur nominerat till Svenska Designpriset!

Eskilstuna Ölkultur har nominerats till Svenska Designpriset i kategorin Bästa Identitet/ Förpackning tillsammans med design- och Art Director Mattias Brodén.

Det var tidigt i år, med en delvis ny styrelse, ny ordförande och nya ägare som ledning- en beslutade att satsa på att uppdatera Eskilstuna Ölkulturs visuella identitet.
Mattias Brodén ådrog sig uppdraget tillsammans med projektledaren Patrik Svensk. Tillsammans med arbetsgruppen, bestående av ordförande Cecilia Giertta, Head Brewer Robin Andersson och VD Arto Ukura, tog man fram förslaget som sen god- kändes av styrelsen. Resultatet syns idag på alla flaskor och burkar som kommer från Eskilstuna Ölkultur, men också på merchandise och i bryggeripuben, bland annat.

– En viktig ingrediens under arbetets gång har varit att hylla den industriella historien på bryggeriets- & bryggeripubens geografiska plats, Faktoriholmen i hjärtat av Eskilstuna. Ta vara på de arkitektoniska detaljerna från bryggeriets byggnad och lyfta lokala, kulturella personligheter, miljöer på produkt. Ett av få bryggerier i Sverige med en egen genuin brewpub. Helt enkelt Ölkultur på riktigt, säger Mattias Brodén.

– Vi brygger ju enligt mitt förmenande Sveriges godaste öl, och öl är ju så mycket mer än bara en dryck; det är sammanhang och smak i en härlig blandning. Det syns i vår nya visuella identitet, menar Cecilia Giertta, ordförande.

– För mig som var med och startade Eskilstuna Ölkultur 2006 är det både spännande och nyttigt att göra om och förnya, säger VD Arto Ukura. Jag tycker resultatet är väldigt bra, och även om vi inte vinner är nomineringen ett bevis på att vi är på väg mot nya spännande mål.

Svenska Designpriset är öppet för omröstning under en vecka, med start den 13 september. 14 oktober kungörs resultatet av juryn, priset baseras till hälften av juryns röster och till hälften av svenska folkets röster.

För ytterligare information kontakta:

Patrik Svensk, Försäljning & marknadschef Eskilstuna Ölkultur Telefon 0736-26 24 00

Besök Eskilstuna ölkultur på webben. 

Eskilstuna Ölkultur är ett av Sveriges äldsta oberoende hantverksbryggerier och startade redan år 2006. Bryggeriet håller till i Eskilstunas historiska industrikvarter, och utbudet av drycker spänner över allt från lager till porter. Head Brewer är Robin Andersson.