WARBRO KVARN MÄLTAR IGEN EFTER BRAND

Idag den 28 september återupptas mältningen av spannmål på Warbro Kvarn, den första omgången efter den stora brand som drabbade företaget den 13 augusti. De första omgångarna av maltkorn som nu mältas kommer från årets skörd och är redan sålda till väntande kunder.

Malthuset på Warbro Kvarn var den enda byggnad som klarade sig undan den förödande branden som förstörde resterande delar av produktionen i augusti.

”Malthuset klarade sig undan branden, men tillförseln av korn från vår silo, samt viss teknik förstördes. Det har krävts lite ny utrustning för att kunna starta mälteriet igen” Det förklarar Warbro Kvarns vd Thomas Björklund. ”Vi är tacksamma över alla våra kunder, stora som små, som varit trogna, haft tålamod och varit beredda att vänta på vår malt. Det är den typen av engagemang som bär oss ut ur den här krisen och som ger oss motivation att arbeta på.” Konstaterar Thomas.

En av dessa kunder är Omnipollo; ”Vi har testat malt från England, Tyskland och Belgien men inget ger den lena och fylliga karaktär som ekologisk Baldermalt från Warbro Kvarn. Vi använder den till våra ljusa öl”. Så säger Henok Fentie, grundare av Omnipollo.

En annan kund som nu är lättad över att åter kunna beställa malt från Warbro Kvarn är Stallarholmens Brygghus i Sörmland.

”Vi jobbar så mycket det bara går med lokala leverantörer och malt från Warbro Kvarn har varit en självklarhet för oss i många år, numera framförallt i vår öl Spårbart.” Det säger Johan Ek, grundare till Stallarholmens Brygghus.

Mälteriet på Warbro Kvarn kommer nu åter att kunna gå på full kapacitet och från företagets sida kan man konstatera att årets skörd ser mycket bra ut.

För ytterligare frågor, kontakta:

Ida Lindberg Klausen, vice vd och marknadsansvarig 073-993 6677 ida@warbrokvarn.se
Thomas Björklund, vd 070-299 86 89 thomas@warbrokvarn.se