Konceptet Vacker Vardag flyttar till Christineholm strax utanför Nyköping. Jim Grundström, vd Vacker Vardag, och Johan Wachtmeister, vd Christineholm, förenas i sin drivkraft att kombinera kulturarv och entreprenörskap. I juni 2024 slår man upp portarna för verksamheten.

Jim Grundström har arbetat som kreatör inom inredning i över 40 år och har många storslagna projekt bakom sig. Han har bland annat ansvarat för dekorationerna på fyra Nobelfester, satt Wreta Gästgiveri på kartan och byggt upp Oscar & Clothildes inredningskoncept. Med en förkärlek för byggnader och vackra ting som har en historia, arbetar Jim Grundström enligt devisen att förvalta historien och förädla framtiden.

När Jim fick frågan om att etablera och utveckla sin verksamhet på Christineholm föll bitarna på plats. Vacker Vardag är en upplevelsebutik med tillhörande café, vilken nu kommer att förädlas ytterligare på Christineholm.

– Vacker Vardag förtjänar en större yta än vad vi har idag. Jag erbjöds en fantastisk lokal och ett härligt värdskap hos Johan och hans fru Karin Wachtmeister på Christineholm. Här kan vi erbjuda ett vidareutvecklat inredningsutbud med en caféverksamhet i en byggnad som andas historia. Johan och jag hittade varandra i vårt gemensamma intresse i att bevara kulturarv och samtidigt föra dem in i nutiden. Vi är två sprudlande entreprenörer som i kombination med Karins klokskap och eftertänksamhet har hittat varandra i en utmärkt trio för Vacker Vardag på Christineholm.

För Christineholms del är etableringen av Vacker Vardag en naturlig del i utvecklingen av företagsklustret på gården och arbetet med att ge gamla byggnader nytt liv.

– Vi är mycket glada att Jim flyttar hit sin fantastiska verksamhet. Det är en aktör som passar perfekt med vår vision för företagsklustret, med vilket vi vill se till att allt entreprenörskap och företagande inte hamnar i städerna. Vi skapar den infrastrukturen och lokalanpassningen som behövs här, säger Johan Wachtmeister.

Byggnaden som Vacker Vardag kommer att verka i, har en lång historia på gården som visthus. Dess olika rum har tidigare nyttjats som mangelbod, saltbod och handelsbod och på senare år som gårdsbutik för lokala viltdelikatesser. Nu ska byggnaden rustas med varsam hand för att rymma sin nya verksamhet, i samarbete med Jims kreativa tankar.

– Vacker Vardag kommer att göra Christineholm till en destination och ett utflyktsmål. Det ska bli roligt att få ta hand om byggnaden så att den passar för Jims verksamhet, och att den åter blir gårdens samlingsplats, precis som i svunna tider, säger Johan Wachtmeister.

Vacker Vardag kommer att slå upp portarna på Christineholm i juni 2024. 

Läs mer på Vacker Vardags hemsida: Christineholm 2024 – Vacker Vardag

Läs mer om Christineholm här!