Restaurang Aira på Djurgården i Stockholm som drivs av kocken Tommy Myllymäkis får sin andra stjärna i franska Guide Michelin.

Framgångssagan fortsätter även för kocken Björn Frantzén. Hans restaurang Frantzén får behålla tre stjärnor.

”Vi vill tacka alla våra gäster, vår personal och våra partners för all stöttning på resan under de här tre första åren. Teamet är tillbaka i restaurangen efter ceremonin, och vi ser fram emot att fortsätta den här resan mot ytterligare gastronomisk excellens. Det finns ju faktiskt en till stjärna att sikta mot!”, säger Airas delägare Tommy Myllymäki och Pi Le i en skriftlig kommentar.

Tommy Myllymäki fick sin andra stjärna.

Thomas Sjögrens restaurang Signum i Mölnlycke får sin första stjärna.

”Köket levererar rätter fulla av djup och raffinemang. Den röda tråden är fisk och skaldjur”, skriver Michelin om restaurangen som drivs av krögaren Thomas Sjögren.

Dessutom får restaurang Jord i Linköping en så kallad grön stjärna för sitt hållbarhetsengagemang.

Sammanlagt rekommenderas 15 restauranger i Sverige av restaurangguiden.

Danska restaurangen Koan i Köpenhamn får två stjärnor. Varsin stjärna delas ut till Villa Vest i Lønstrup, Domæne i Herning och Grand Royal i Vejle.

Fem restauranger i Oslo får varsin stjärna: À L’aise, Mon Oncle, Stallen, Sabi Omakase Oslo och Savage. Restaurang K2 i Stavanger får en grön stjärna.

Isländska restaurangen Moss får en stjärna.

Sju nordiska restauranger tilldelas en Bib Gourmand för god mat till rimliga priser, av dem finns fyra i Sverige, däribland Triton i Stockholm.

Emma Ziemann, som jobbar på stjärnkrogen Äng, fick utmärkelsen, ”årets Sommelier Award”

Läs hela artikeln i Godare.se här