The End!

Allt har sin tid och nu är det dags för förändring.

Vi känner att vi har gjort vårt, att det nu är dags att avsluta ett kapitel och börja ett nytt. Vi vill välkomna nya hungriga företagare att vara verksamma i fastigheten Norrtull 4. Vi hoppas att de kan tillföra Strängnäs utbud med något nytt och spännande. Från och med 1 juli kommer restaurangen och Edsbacka Bistro i sin nuvarande form att upphöra.

Vi vill tacka för fantastiska och roliga år tillsammans med er!Jag, Tobias Andersson har varit anställd och delaktig på Edsbacka Bistro Strängnäs sedan hösten 2011 och har ansvarat för driften av restaurangen sedan 2014. Jag känner nu att det är dags att göra något nytt. Verksamheten har haft en tydlig inriktning och som har utvecklats genom åren. Det har varit en otroligt givande men så klart även en utmanande resa. Från anställning som kock vid driften med Christer Lingström i spetsen, till att själv driva bistron efter egen filosofi tillsammans med Peter Hallgren som huvudägare.

Vi har i motgång och framgång drivit vidare ett betydelsefullt och gastronomiskt förknippat varumärke för hela branschen. Att få lärt känna och jobba jämsides med Peter Hallgren som stöttat verksamheten i vått och torrt har varit ovärderligt. Utan Peter hade bistron aldrig gått vidare efter Christer Lingström som det har sett ut idag. Vi båda känner att vi är nöjda med vad vi har åstadkommit och att vi går vidare med huvudet högt samt är spända på vad framtiden har att erbjuda.

Varje resa har sin slutdestination!

Rätter från vår a la cartemeny 2022.

Jag som kock har fått äran att driva restaurang och kunna sträva efter en mer lokal anknytning med råvaror och dryck. Med helheten från producent till restaurang, att välja med hjärta och kvalité i stället för pris har varit utmanande men något som jag alltid trott på, vilket jag kommer fortsätta att göra. Det är en livsstil och filosofi, inte en trend.

Jag har jobbat efter min egen filosofi och finslipat den under åren. Det har varit tufft på många sätt men det har varit väl värt att kämpa för. Med allt som har skett de senaste åren är det tydligt att vi har valt rätt väg då vårt mål är att stötta lokalt och jobba med kvalité. Det har funnits med från början, något som vi kämpat för och som idag är helt rätt i tiden. Att gå sin egen väg och tro på sin sak är inte alltid självklart. Det kan bjuda på en del uppförsbackar men dock väldigt givande när det mottages!

Chefs dinner 3.0 2019, Di Weekend 2021, Långlunch hos Osprey Farm 2020.

Att vi genom Edsbacka-varumärket till en viss del har satt Strängnäs på kartan med bland annat kockgästspel, unika temamiddagar, artiklar, recensioner och såklart med vår inriktning samt matlagningsstil.

Vårt mål har varit att skapa något unikt inom vårt närområde och bidra till en gastronomisk utveckling. Ärlighet, ursprung och kvalité har genomsyrat vår verksamhet, vilket är något vi har jobbat hårt för som har utvecklats mer och mer genom åren. Det har varit en lärorik resa där vi själva har lärt oss av våra misstag, likväl som framgångar. Men allt har sin tid och vår har nu kommit. Vi lämnar vackra Västervikstorget med ett stort avtryck och fina minnen. Vi har satt en värdering och grogrund för framtida företagare med känsla för närområdet samt ett kvalitetstänk.


Vi har skapat ett nytt kapitel i den mer än 100-åriga byggnad som restaurangen huserat i. Detta beslut är så klart tvådelad. Efter mer än 10 år på samma verksamhet är det något mer än bara en arbetsplats. Det är en långvarig relation som ska gå till ända.

Leverantörer, producenter, personal och gäster. Utan er hade det aldrig blivit det som vi är idag. Det har varit lärorikt, givande och fantastiskt roligt.
Tack för allt!

Men än är sista rätten inte serverad, vi kör fram till 30 juni ända in i kaklet! 🙂
Jag ser fram emot en spännande vår och försommar på bistron med er, kommer bli magisk. Håll utkik efter specialmiddagar och gästspel, det kommer! Läs mer på edsbackabistro.se eller följ våra nyhetsbrev så missar ni ingenting.

Vi ses!
/Tobias Andersson, Edsbacka Bistro Strängnäs