Grattis säger vi till Sörmlandsleden!

De är årets vinnare av Naturbonusen 2020
Nya vindskydd, upprustade leder, renare natur och bevarade gammelskogar. I år är det fyra organisationer som får dela lika på 2,2 miljoner kronor. Här är projekten som får dela på årets naturbonuspengar. Åtta kandidater fanns att välja på när våra medlemmar fick lägga sina röster tidigare i somras. Efter omröstningen var det fyra bidrag som tagit tätpositionerna och till sist också valdes ut som vinnare.

Håll Sverige Rent, Sörmlandsleden, Skydda Skogen och Västkuststiftelsen får ta emot 550 000 kronor vardera.

– Vi är oerhört stolta över att få dela ut Naturbonusen, framförallt i dessa tider. Det är en riktigt bra blandning av stora långsiktiga projekt och sådana som kommer till gagn direkt för våra medlemmar i form av upprustade vandringleder. Det sistnämda är särskilt viktigt i dag med tanke på det ökade besökstryck som vi har sett i sommar.

/Henrik Hoffman, VD Naturkompaniet.

Föreningen Sörmlandsleden
Sörmlandsleden är en ideell förening som förvaltar totalt hundra mil vandringsled genom Södermanland. Naturbonusen är ett välbehövligt tillskott för underhåll av leden. Först och främst är det den handikappanpassade vandringsslingan ”Bruksdammen runt” i Hälleforsnäs som ska rustas upp. Efter 25 år är den i stort behov av renovering. Här finns bland annat skärmskydd, fiskebrygga, grillplats och handikappanpassad toalett. Förhoppningen är att pengarna även kommer att räcka till underhåll på andra delar av leden. Det växande intresset för vandring är en positiv bieffekt av coronapandemin, men har också lett till ökat slitage på populära delar av leden.

Läs mer här!