Sörmländskt Oktoberkalas

Det är höst på Selaön. På Äleby är det jaktens högtid. Änder, hjort, älg, rådjur, vildsvin landar i slakteriet och tas varsamt omhand. Växthussäsongen är över men i landen mognar betor, kål, potatis, rötter och rovor. Äpplen blir gyllene must, mos, kompott och kakor i rader. På norra delen av ön pågår som bäst skörd av stor areal vitkål. På Stallarholmens brygghus bubblar det av nybryggaranda, Stallarholmen har blivit med eget bryggeri!

I Köttbutiken Millert & Dahlén stoppas det korv från tidigt till sent och i Älebys  kök är det fullt upp med hushållning under höstens jakter.

Just i den här tiden årstiden vill vi stanna upp och ställa till med kalas. Duka långa långa bord, tända upp eld, grill, och rök på gårdsplanen, ställa skummande kannor på borden och låta maten vara medelpunkten i några timmars gemyt på en helt unik plats. Vi som kallar oss Tre Kockar, Lasse Dahlén, Patrik Arneke & Maria Printz kan knappt vänta, det skall bli så härligt att  tillsammans med Familjen Högfeldt bjuda in till en måltid där vi delar bord och höstens rikedomar på vår speciella plats i Södermanland.

Kalaset startar på gårdsplanen med mat direkt från eld, grill o rök, fortsätter utmed långborden i Äleby´s fina matsal och avslutas i egen takt. Hela kalaset bygger på ”delad glädje, dubbel glädje” och ni som bokar kommer placeras vartefter utmed borden och faten med mat kommer delas och skickas mellan gästerna. DU betalar ett enhetspris för hela kalaset där måltidsdryck ingår oavsett om du föredrar drycker med eller utan alkohol. Bakom alla våra drycker ligger massor av hantverk , tid och kunskap. Vill Du botanisera bland Patriks goda destillat och samtidigt sträcka på benen är gårdens fina bar öppen och DU kan handla och hänga där så länge DU vill.

Passa också på att köpa med dig av gårdens viltkött, som sagt, hösten är jaktens högtid på Äleby.

Varmt & glatt välkomna till höstens kalas!

Datum : Lördag 26/10

Tid: 18.00

Plats: Äleby Gård

Pris: 1.225 kr/person sätts in på BG 9219080   senast 10/10

Du betalar ditt kalas i förskott eftersom vi behöver vara säkra på att våra platser fylls upp så att vi kan göra massor av kalas framöver. Denna gång erbjuder vi inga speciella priser för barn.

Bokning  & förfrågningar: flerakalas@gmail.com eller 070/7722049 Maria Printz

Läs mer om Äleby HÄR