MÖT producenterna i Mellansveriges största skafferi – Sörmland – på en plats där det bokstavligen bubblar! LYSSNA och SAMTALA om dagens tema ”Kortare Livsmedelskedjor” . SMAKA på våra produkter, inspireras av våra innovationer, skapa nya kontakter och GÖR affärer med ett 50 tal av våra producenter. DYK NER i vår Sörmländska gastronomiska identitet, vi är stolta experter!

Framtidsbruket i Hälleforsnäs förvandlas i mars till en gemensam mötesplats för HELA MATSÖRMLAND. Kom och var med när det bästa av det bästa inom hela matkedjan i vårt landskap samlas.

Måndagen 3 mars förvandlar vi Framtidsbruket i Hälleforsnäs till en gemensam mötesplats för HELA MATSÖRMLAND. Vi hoppas att just DU som producerar och förädlar mat vill vara med och visa upp det bästa av det bästa inom hela matkedjan i vårt landskap. Anmäl dig som producent nedan.

Till dagen bjuder vi även in och välkomnar besökare från restauranger, grossister, uppköpare, offentliga kök, ja hela HORECA- sfären i vår närhet är välkomna att anmäla sigså väl som personer som är viktiga för att våra gröna näringar och besöksnäringen ska fortsätta att utvecklas hållbart i Sörmland – livsmedelsbranschen, beslutsfattare inom näringslivet, representanter för offentlig måltid, dagligvaruhandeln, grossister, restauranger och hotell från Sörmland och angränsande län, samt ambassadörer för lokalt producerad mat.

Det blir en mässdag med spännande inslag från scen varvat med god mat och förhoppningsvis
massor av möten och AFFÄRER. Vi vet att MÅNGA är nyfikna på vår SÖRMLÄNDSKA
MATIDENTITET – kom och var en del av den!

I SÖRMLANDSLABBET lagar kockarna : Kristofer Winnerhed, Jacob Kerlamb & Niklas Karlsson provsmak av sörmländska produkter. Johan Sörberg/Svartverkstan spritsar semlor och det blir lunch i form av Korv & Bröd.

Program

10.00 Invigning & mässan öppnar – Pia Holmberg , Länsstyrelsen i Sörmland & Roger Tifensee, Sörmlands Matkluster

10.10 ”Vad är egentligen Hydrotermisk Bulgur av Korn?  Hur odlas och förädlas DET och hur smakar DET?” Tomas Björklund , Warbro Kvarn & David Fredlund, Hidden in Grains

10.30 Kockarnas take på gröt serveras från labbet

10.30-12.00 Mässa

11.30 Lunch serveras på gården

12.30-12.45 ”Vad vi tänker om lokal mat, och vad vi gör” – Ingela Stensson ger en resume av värderingarna som styr våra val.

12.45-13.00 ”Vad är ett EKODISTRIKT, vilken påverkan kan det ha på matsystemet?” –  Sofie Gerber, Beras International

13.15-14.00 ”Sälja bör man annars dör man, men hur GÖR man-relationerna som bygger affärerna” Stefan Råvaran Eriksson berättar om arbetet med Exceptionell Råvara och om sina erfarenheter att handla med lokala producenter. Roger Tifensee, Smakgården i samtal med Markus Femling, Grönsakshallen Sorunda. Anna Brodin, köttproducent Ösvreta Gård i samtal med Jenny Sultan, Trosa Kommun

14.00-14.45 Mässa och fika med Kaffe & Semlor

14.45-15.30 ”Det droppar om Sörmland” – dryckesboom, möjligheter och utmaningar eller Bryr sig gästerna om var drycken är producerad? Sanna Lindberg, journalist och dryckesexpert leder ett samtal mellan Patrik svensk – Pomologik, Anna Källberg – Nils Oscar, Katarina Hoverman – Spirit by Me och Lena Magnegård – Selaöns Vingård

16.00 Slut för idag, tack för i år!

Hoppas att vi ses i Hälleforsnäs!
//Sörmlands Matkluster & Länsstyrelsen i Södermanland

Anmäl dig på länken nedan: 
https://www.lansstyrelsen.se/5.1b1d393819324610c37a7ca.html

Just nu är det fullbokat – Men vi släpper fler platser inom kort, skicka ett mejl till Pia Holmberg – pia.holmberg@lansstyrelsen.se om du är intresserad av att delta. Du hamnar då på en väntelista. 

Parkering, väganvisning, kollektivtrafik

Till Framtidsbruket går det utmärkt att ta tåget till Hälleforsnäs Station och sen är det bara ca 20 minuters promenad till bruket. Buss trafikerar även från Flen och Mellösa. Det finns även gott om parkering för resande med bil.

Var: Framtidsbruket i Hälleforsnäs, måndag 3 mars kl. 10-16
Kostnad: Eventet är kostnadsfritt för alla besökare. Producenter och förädlare erbjuds utställningsplats utan kostnad. Vi erbjuder kyl och frys. El 220 V kan göras tillgänglig för utsställare.
Sista anmälningsdag: 17 feb 2025

OBS! Detta är en en branschmässa, inte för allmänheten. 

Anmäl dig på länken nedan:
https://www.lansstyrelsen.se/5.1b1d393819324610c37a7ca.html

Vi ses!
Sörmlands Matkluster och
Länsstyrelsen i Södermanlands län