Organisationen Hela Sverige ska leva har utsett Sörmlands matkluster till årets landsbygdsgrupp i Sörmland. En hedervärd och högt uppskattad utnämning.  Här kommer motiveringen…

Vinnaren av årets landsbygdsgrupp i Sörmland är lysmaskar på hela den sörmländska landsbygden.

Ingen har som denna grupp gjort mer för att lyfta fram Sörmlands landsbygder, dess kvalitet, smak och särdrag. Det är samspelet mellan fantastiska råvaruproducenter, kreativa mathantverkare och duktiga matlagare som utmärker denna förenings arbete och framgång.  Själva essensen av Stolt mat i Sörmland.

Under de senaste 10 åren har de utvecklat Aptitrundan till Sörmlands största publika besöksmål, där besökarna på detta unika arrangemang kan smaka, handla och känna stolthet för landskapets produkter.

I år, trots Corona, har man haft fler besökare och högre omsättning än någonsin. Aptitrundan har på ett kvalitativt sätt marknadsfört den sörmländska landsbygden över hela landet. Nu utvecklar de nya digitala lösningar. Vi gratulerar det äldsta matklustret i landet, Sörmlands matkluster, nu starkare och piggare än någonsin till årets landsbygdsgrupp i Sörmland 2020.

Erik Granbeck // Ordförande Hela Sverige ska leva Sörmland

Se filmen med vår ordförande Erika Olsson när hon får beskedet av Erik Granbäck om att vi vann, kul härligt och mycket glädje.