Äntligen säger vi i Sörmland! Vi kan med Stolthet berätta att Hela Sverige ska leva Sörmland och Riksorganisationen Hela Sverige ska leva kommer genomföra och arrangera Landsbygdsriksdagen den 23 – 26 maj 2024.

Landsbygdsriksdagen är Sveriges största mötesplats för landsbygdsutveckling. Den genomförs vartannat år och samlar mellan 800-1000 deltagare. År 2024 kommer Landsbygdsriksdagen att arrangeras i Sörmland och Nyköping. Bland sju sökande var Sörmland det självklara förslaget. Sörmland blev utvalt för att vi är ett mycket framgångsrikt och innovativt landsbygdslän.

Under Landsbygdsriksdagen i Jönköping  20-22 maj offentliggjordes den stora nyheten att Landsbygdsriksdagen 2024 skall genomföras i Sörmland den 23-26 maj 2024.

Framtiden är redan här i Sörmland! Många påhittiga människor, företag och grupper har tagit steget in i morgondagen. Men ibland är det svårt att se tingens storhet. Det är magiskt och fantastiskt, men det är svårt att sätta ord på det. Kanske står vi för nära?

På Sörmlands landsbygd har människor gått från tanke till handling och det pågår en mängd olika satsningar som vi vill visa upp. Det handlar förstås om eldsjälarna, entreprenörerna och kreatörerna.

Under landsbygdsriksdagen 2024 kommer vi att lyfta fram det som sker i Sörmland genom att besöka bland annat några av de pristagare som Riksorganisationen Hela Sverige ska leva och Hela Sverige ska leva Sörmland har uppmärksammat de senaste 5-6 åren. Läs mer här!

Hela Sverige Ska Leva, Sörmland har skapat en film som man visade på landsbygdsriksdagen i Jönköping där man tog över budkaveln från Jönköping.