Gustav Öhman och hans restaurang Taxinge Krog vann SM-guld i SM i Mathantverk med sin magiskt goda rågbrödsmiso. I klassen vinäger tog Hans Naess och Patrik Arneke guld med sin Ciderättika 3 år. Annas Kök fick silver i klasen ”Eldost” och guld för sin yoghurtglass med rabarber.

Tillsammans med Gustav Öhman får Anna Schweiz från Annas Hembageri får vara med på ett litet hörn då hon bakat det överblivna rågbrödet (Annas Mörka) som Gustav använt i sin nyskapande produkt. Har ni inte redan besökt Taxinge Krog har ni ytterligare en anledning att göra det. Passa också på att stoppa in näsan på Annas Hembageri i Mariefred. Ren lycka kommer drabba er.

Så här tyckte juryn om produkterna.

Vinnaren i den innovativa klassen förhindrar matsvinn
Klassen Innovativt mathantverk togs i år hem av en produkt som verkligen imponerade på juryn. Det är Gustav Öhman på Taxinge krog i Sörmlands län som tävlade med sin Rågbrödsmiso som fick guld där smaken av skandinavisk brödkultur möter japansk fermenteringsteknik i en smakrik upplevelse. Överblivet bröd får här gott nytt liv. Brödet kommer från Annas hembageri i Mariefred. Juryordföranden i den Innovativa klassen kocken Ulrika Brydling var överförtjust över klassen.
– Det är så otroligt kreativa produkter i den här klassen, och bara idén att ta vara på rester för att göra smakrika nya produkter; jag älskar det, utbrast Ulrika Brydling.

I klassen vinäger tog Hans Naess och Patrik Arneke guld med sin Ciderättika 3 år. ”En välkomponerad vinäger med komplexa smaker” skrev juryn.

Annas Kök fick silver i klasen ”Eldost”. En ost med stor karaktär och lång smak. Konsistensen är mycket bra och sammanhängande. Formen är praktisk och stekegenskaperna goda.
Lite storslam blev det för Anna Brodén som också fick guld för sin yougurtglass med rabarber. En glad jury skrev, ”en fräsch, vacker rabarber- och yoghurtglass med bra munkänsla. Fin balanserad smak”!

Ett stort hurra, Så välförtjänt!

Läs mer om Eldrimner HÄR!

Foto: @annashembageri