Ny ordförande i Sörmlands Matkluster!

Vid Sörmlands Matklusters årsstämma den 25 mars valdes Roger Tiefensee till ny ordförande. Roger Tiefensee driver Tiefensee äppelodlingar utanför Malmköping, han är också delägare i Sörmlands Musteri och sitter i styrelsen i föreningen Sörmlandsäpplen. Roger kommer med sitt genuina engagemang för de sömländska smakerna och sin långa styrelsekompetens samt erfarenheterna från sitt fleråriga uppdrag som riksdagsledamot vara en stor tillgång för Sörmlands Matkluster.

Avgående ordförande Erika Olsson är glad att Roger Tiefensee tar över ordförandeklubban.  – ”Sörmlands Matkluster är en viktig arena för oss som odlar, förädlar, lagar och på olika sätt arbetar med sörmländsk mat. Vi har fantastiska medlemmar och glädjande nog blir vi fler och fler! Därför känns det extra roligt att lämna över ordförandeklubban till Roger. Hans fokus på den sörmländska terroiren i kombination med lång erfarenhet av föreningsarbete och företagande kommer att ta föreningen till nästa nivå” Säger Erika Olsson, som efter fyra år som ordförande för Sörmlands Matkluster nu går vidare till uppdrag som förbundsordförande för Ekologiska Lantbrukarna.

Roger själv är både glad och stolt över att fått förtroendet att vara ordförande i Sörmlands Matkluster, ”-Det känns fantastiskt inspirerande att få förtroendet att vara ordförande i Sörmland Matkluster. Tillsammans med alla kreativa medlemmar ser jag fram emot att bidra till utveckling av det Sörmland kan erbjuda när det gäller mat, dryck och upplevelser”, säger Roger Tiefensee

 Styrelsen 2021

Övriga medlemmar i styrelsen för 2021 är av Liselott Hagberg (Logö AB samt tidigare Landshövding i Södermanland), Patrik Arneke (Smaka och se), Tobias Andersson (Edsbacka Bistro), Fredrik Kämpenberg (Kämpenberg creative kitchen), Christer Nordqvist (Magdakullan) och Anders Möller (Archangelica).

Sörmlands Matkluster är en ekonomisk förening för företag som arbetar för Sörmländsk mat med hög kvalitet. Föreningen arrangerar matfester som lockar ett stort antal besökare, bland annat Korv & Bröd festivalen, Aptitrundan vår och höst och Vilda Sörmland. Under det senaste året har medlemsantalet ökat, bara under 2020-21 har över 20 medlemsföretag tillkommit, totalt är vi ca. 130 medlemsföretag från hela Sörmland.

Nya medlemmar under 2020

Engsholms slott AB, Nordic Pacifc foods AB, Gamla stadens krukmakeri, Keramik by Anna, Anettes Keramik, Nynäs slott, Smak och Vision, LIBINK Agrikultur AB, Sjöholms Gård, Restaurang Teater Klämman, Hardö Kultur AB, Bärsta Maskinstation, Fridens trädgård, Äta Ost & Deli, Kämpenberg /Nyköpingshus och Tovastugan, Wäsby Vilt, Mörkö Lamm, Frankly Foods AB, Stallarholmens brygghus AB, Eskilstuna Matkultur, Hoffman höråhäpna AB, Christineholms förvaltning AB, Bistro Retuna, Café Östergården samt Julita Wärdshus.

Kontakt:

Ordförande – Roger Tiefensee,  rogertiefensee@gmail.com – 070-2633602

Roger Tiefensee ser fram emot att bidra till utveckling av det Sörmland kan erbjuda när det gäller mat, dryck och upplevelser.

Erika Olsson, lämnar orförandeposten efter fyra framgångsrika år som ordförande för Sörmlands Matkluster och går nu vidare till uppdraget som förbundsordförande för Ekologiska Lantbrukarna.