Pressrelease 2023-12-05

Pomologik prisad för sin cider igen!

I Åkers Krutbruk tillverkas det cider i absoluta världsklass. Det konstaterades än en gång när prisbelönta Pomologik åkte hem med fyra guld, två silver och tre brons från årets Sagardo Forum Awards, som avgjordes på Kursaal Conference Center i Donostia, Baskien i helgen.

Omkring 270 olika cider från 20 olika länder deltog i årets tävling, där en internationell jury bestående av 30 ciderdomare från 8 olika länder, valde ut de allra bästa genom att smaka och titta på drycken under en hel dag. Pomologik, som i år deltog med nio produkter, belönades med prestigefyllda medaljer för samtliga bidrag. Bland annat best in category Open Class för sin fransk-inspirerade calvados; Ingrid Marie XO 42% och best in category Flavoured cider med Replicant Pinot Noir 4,5% som har machererat på pressmassor från Pinot Noir druvor. Cidern Replicant Pinot Noir utsågs även med utmärkelsen ”Best in show” som den bästa produkten på Sagardo Forum IV Awards, alla kategorier.

”Resultatet är otroligt tillfredställande. Oavsett valör på medaljen så är det en stor vinst för svensk hantverksdryck”, berättar Patrik Svensk, VD på Pomologik.

Pomologik har tidigare fått flera utmärkelser för sin cider, både nationellt och internationellt. I april prisades ciderproducenten med sex medaljer när CiderWorld avgjordes i Frankfurt och har genom åren 2017-2023 samlat på sig hissnande fyrtiosex medaljer från det Svenska Mästerskapen.

”Vi är ödmjuka och stolta. Inte bara över vår egen framgång, utan över att branschen utvecklats i rätt riktning med ett fortsatt fokus på miljö, klimat och social hållbarhet”, berättar en upprymd berättar Patrik Svensk, VD på Pomologik.

Ciderrevolutionen sker här och nu och det är cidermakaren Johan Sjöstedt med kollegorna Oskar Palm & Patrik Svensk från Strängnäs som ligger i framkant med deras hållbara och prisbelönta företag Pomologik som sedan ett år tillbaka huserar i det gamla Krutbruket i Åkers Styckebruk.

Pomologik Aktiebolag Åkers krutbruk 1, K1N, 64750 Åkers Styckebruk, SWEDEN www.pomologik.se Presskontakt: Patrik Svensk – Telefon: 0736262400 – Mail: patrik@pomologik.se