Projekt Matverk från Sörmland
– ett projekt inom landsbygdsprogrammet 2014–2020

Nu drar vi igång projekt Matverk från Sörmland, ett projekt för dig som vill hitta ny inspiration och mer kunskap kring hur du skapar bra lönsamhet i din verksamhet. Projektet är tidsbegränsat till två år och öppet för alla entreprenörer inom mathantverket i Sörmland.

Målet är att öka antalet lokalproducerade och förädlade sörmländska livsmedelsprodukter genom att sammanföra och utbilda producenter, matföretagare, matkreatörer och jordbrukare i produktutveckling. Projektet ska bidra till ökad lönsamhet och ökat nätverkande för deltagarna.

 

Mötesplats Matverk är en inspirationsträff för sörmländska mathantverkare kring produkt- och idéutveckling. Aktiviteten ingår i projekt Matverk från Sörmland. Årets träff genomfördes den 4 november 2019 på Bruket i Hälleforsnäs, med 12 deltagande företag. Nästa år träffas vi den 2 november 2020.

Den 3-5 februari 2020 åker vi till Åland för att inspireras. Hur jobbar mathantverkarna där? Hur driver de sin verksamhet? Är det något vi kan inspireras av i Sörmland? Resan är en aktivitet i projekt ”Matverk från Sörmland” och för alla mathantverksföretagare i Sörmland, som är intresserade av produktutveckling.

Föreningen Sörmlandsäpplen är vår självklara samarbetspartner och kollega på resan, då Åland är Finlands äppelträdgård. Där odlas över 70 procent av Finlands alla äpplen.

Låter det intressant? Följ med och anmäl dig här!

Mer information om projekt Matverk från Sörmland och våra aktiviteter kommer. Håll utkik på vår webb, Facebook och Instagram eller kontakta:

Susanne Tingstedt, projektledare
070-314 38 46
matverk@matkluster.se

Vi vill gärna bli fler!

Arbetar du med lokal mat i Sörmland är du välkommen att bli medlem hos oss.