Under våren och sommaren kommer Sörmlands Matkluster att släppa en rad poddavsnitt där matentreprenören Maria Printz träffar olika medlemsföretag från matklustret. I första avsnittet träffade Maria Gustav Öhman från Skalla bord, den podden kan du lyssna på här!

I det senaste avsnittet som släpps idag, lördag 5 mars möter Maria en ekonom som bytt ett renodlat skrivbordarbete mot mathantverk och startat ett korvföretag under parollen Ärlig Gourmetkorv. Samtalet med Victor Waldenström från Frankly sker över en korvlunch mitt i vardagen en vecka före årets stora Korv & Brödrunda i Sörmland och handlar bl.a om drivkrafter, digitalisering, karriärbyte, korvråvaror och hemkörning. Samtidigt pågår ett krig i Europa och det Ukrainska folkets lidanden är något som påverkar oss alla. Frankly Foods och Köttbutiken Millert och Dahlén har planlagt en hjälpinsats som både kommer kunna bidra med pengar men även lyfta fram den ukrainska matkulturen. Avslutningsvis handlar samtalet om framtidens korvråvara  när Viktor och Maria tillsammans skall uppfinna en ny korv. Lyssna på avsnittet nedan eller här!

Denna podd från Sörmlands Matkluster gjordes möjlig tack vara stöd från Europeiska Jordbruksfonden för Landsbygdsutveckling. Vill du veta mer om Skalla bord eller Frankly tittar du in på franklyfoods.se eller skallabord.se 

Gustav och Maria avnjuter en god cigarr efter sin podd inspelning! 

Victor och Maria pratar om korvhantverk, kriget i Ukraina och framtidens korvråvara.