
Printz Äppelodling - Stora Lundby gård
GRAN & GLÖGG – söndag 14 december kl. 11-15
På Stora Lundby stod ”ett ljusprytt träd” i salongen redan sent 1700-tal. Flera tyska julvanor finns dokumenterade då ägarna av gården Då som NU har rötter i Tyskland. Vi skapar nya traditioner på gården och bjuder in till GRAN & GLÖGG för andra året i rad.
Varmt välkomna att kliva ur den vanliga julstressen och in i doft av färska granbarr och brasa för en stund. Som tidigare leder vi ER en liten väg in mot skogen där NI själva väljer en gran som passar just ER.
Bullig, hög, smal, tät, gles, med och utan kottar, vi har något för alla smaker. Du letar upp och sågar själv, vi hjälper dig NÄTA din gran och tillhandahåller SÅG.
Som om inte granar, eld, varm äppelglögg på must från gårdens odling och grillad korv inte vore nog så välkomnar vi Irene Wretström med sin unika kransglädje och Kaféum som ser till att du har det du behöver i sötsaker till julen. Senap, Ciderättika, Honung och andra delikatesser från Gårdshuset Äleby kan DU också räkna med. Kanske kan värdinnan även klämma till med några Tyska Stollen….
Tid: Söndag 14 december kl. 11-16
Plats: Stora Lundby Gård, Stallarholmen, Överselö
Vägbeskrivning: Passera över bron till Selaön. Tag direkt vänster. Fortsätt 4 km, Gården med sin maskinhall ligger på höger sida. P-du parkerar på anvisad plats invid vår maskinhall och kommer till fots mot skogen, vi möter dig!
Varmt välkomna till vårt Selaön önskar Familjen Printz!
Maria Printz Emond, har mer än 25 års erfarenhet som kock och bagare inom livsmedelsbranschen. Hon har arbetat som restaurangchef på ångbåten Blidösund, på restaurang i Strasbourg och på värdshus Frankrike. All mat som serverades där producerades i närområdet – ett tema som har följt henne sedan dess. Maria har drivit egen gourmetrestaurang i Sverige, startat en egen catering- och utbildningsverksamhet. Verksamheten inkluderade även kurser för barn och ungdomar.
2010 grundade hon Printz Bageri – ett unikt bageri med kafé, rekommenderat av White Guide 2017 – och som rymmer en av Sveriges största vedugnar i Stallarholmen.
Maria har varit handledare åt flera lärlingar från gymnasiet när de har praktiserat på bageriet genom skolans arbetsplatsförlagda lärande (apl). 2017 utsågs Maria Printz Emond till Årets Bagare på den första Stellagalan i Sverige. Galan prisar kvinnor som är proffs inom mat och dryck.
2016 i Strängnäs startade ett nytt gymnasieprogram, Culinary Craft. Maria Printz Emond är ordförande i utbildningens ledningsråd.
Maria är en välkänd profil i Sörmland och har ibland kallats för ”Sörmlandsmatens gudmor”.
Hon är en eldsjäl, matentreprenör och pionjär. Maria Printz har initierat en årlig Korv & Bröd-festival. Hon har varit med och utvecklat såväl lokala matkoncept som mathantverk. Några exempel är Sörmlandssoppan, specialbullen ”Frösnapparen” och det prisbelönta Bryggarebrödet som fick en silvermedalj i den rikstäckande tävlingen Matverk 2013.
Maria Printz är en av initiativtagarna till Sörmlands Matkluster. Hon har både varit ledamot och agerat valberedning i Sörmlands Matkluster.
Maria Printz älskar utmaningar och allt hon gör, är genuint, äkta och håller en hög kvalitet. Hon är en duktig skribent, inspirerande föreläsare och har god känsla estetik. När TEDx har gått ut till sin publik i Eskilstuna och frågat vem de vill lyssna på, så finns Maria Printz Emond (benämnd som ”Matguru”) med på listan med förslag på intressanta föreläsare.
När du anlitar Maria möter du en varm, generös, engagerad, inkluderande, solidarisk, driftig, kreativ och stark personlighet som ser och lyfter sina medmänniskor.
Kontakta
Printz Äppelodling - Stora Lundby gård
Stora Lundby gård
645 96 Stallarholmen
59.3913074, 17.165617399999974
Se karta
- Maria Printz
- 070/7722049
- saaramariaprintz@gmail.com
- https://www.mariaprintz.com




























