Hälleforsnäs

Bruksrestaurangen Hälleforsnäs

Välkomna till oss under julen 2024 – Vi serverar vårt omtyckta julbord. 

Då var det snart jul, i år kommer vi erbjuda klassikt julbord på Bruksrestaurangen som Håkan kommer ansvara för. En nyhet är att vi i år kommer servera ett italienskt julbord på Femhundragrader som Axel kommer ansvarar för.

Vi kanske ses på något av våra ställen?

Datum Bruksrestaurangen:

6/12 18:00

7/12 18:00

13/12 18:00

14/12 18:00

595:-/p

Datum Femhundragrader:

6/12 18:00

7/12 18:00

13/12 18:00

14/12 18:00

695:-/p

Vid sällskap över 15st dukar vi gärna upp julbordet övriga dagar.

Bruksrestaurangen och Femhundragrader stänger söndagen 15/12.

Boka på femhundragrader: E-post: Femhundragrader@axellent.se

Boka på Bruksrestaurangen: E-post: Info@axellent.se

Du hittar oss på Bruksområdet i Hälleforsnäs, granne med den hyllade ostbutiken Jürss Mejeri.  Precis intill hittar du vår omtyckta Pizzeria Femhundragrader och vårt nyöppnade bageriBrukets Stenungsbageri Båda restaurangerna har en bred meny som passar hela familjen.

Boka ditt julbord HÄR!

Vamt välkommen till oss! //Axel med personal

Öppetider:

Bruksrestaurangen:

Lördag 11:30-16:00

Sörmländsk mat och dryck

Femhundragrader:

Lördag 12:00-21:00

Sörmländsk pizza

Brukets Stenungsbageri: 

Lördag Tidigt -16.00

Besök gärna Solbacka Krog & Rum som också deltar under Aptitrundan vår.

Lördag 11:30-20:00 – Öppethus | Söndag 11:30-16:00 – Öppethus

Sörmländsk mat och dryck

Vällagat lokalt i bruksmiljö

En gång i tiden var järnbruket i Hälleforsnäs ett av Europas största och under 400 år tillverkades här allt från kanoner till järnspisar. För den historiskt intresserade finns alltså massor att upptäcka, och på senare tid har bruket även dragit till sig gourmeter. I bruksrestaurangen, belägen en trappa upp i den mer praktiska än pampiga 30-talsbyggnaden, serverar kökschef Axel Johnsson lokala delikatesser som hjälmaregös, mälarlöjrom och eldost från Jürss. Den sistnämnda kan knappast bli mer lokal då den rest max 10 meter vertikalt, mejeriet huserar en trappa ner. Ur det öppna köket flyger såväl comforträtter som moffiga burgare i briochebröd på kött från Herrgölet i Mellösa, storsäljaren Sörmländsk löjromspizza och klassiker som smörstekt gös med pepparrot, caesarsallad, friterad camembert och crème brûlée. Lokalen är lite för kal och slamrig för att erbjuda mysfaktor, men den vänliga och effektiva personalen och detaljer som hembakt bröd med vispat brynt smör och bestick i ansjovisburkar väger upp.

Text från White Guides besök på Bruksrestaurangen – Publicerad juli 2020 – Läs hela recensionen HÄR!