På fredag den 5 juni kommer Lisen Sundgren till Högtorp gårds butik i Bruket, Hälleforsnäs. Hon säljer sina två böcker Vildvuxet och Äta vilda växter mellan kl 12-15. Blir det mycket folk sitter vi ute och gör distanserat kösystem ute i soffor. Det finns också möjlighet att köpa glass och besöka butiken.

Plocka rätt och bli mätt! Naturen erbjuder ett överflöd av mat. Ta för dig, och njut samtidigt av vistelsen i det fria gröna. Väl hemma använder du din gröna skörd i såväl mat som välgörande huskurer. Den erfarna örtkännaren Lisen Sundgrens nya bok presenterar 33 vilda, ätliga och vanliga örter, blommor och bär. Den är till viss del baserad på hennes förra uppskattade bok, ”Vildvuxet” (2017), men kompletterad med nya växter och recept – och i ett format perfekt för att ta med ut i naturen och använda på plats. Varje växt illustreras med hänförande vackra och detaljerade akvarellmålningar, så att du lätt kan plocka rätt. Så kliv ut i skogen och in de vilda växternas värld. Det finns så mycket gott och nyttigt som bara väntar på dig där ute!

Lisen Sundgren har specialiserat sig på användningen av både vilda och odlade ätliga växter. Som pionjär inom detta område började hon för över två decennier sedan, och har sedan dess delat med sig av sin kunskap och erfarenhet som prisbelönt författare, föreläsare, skribent och mentor. Lisen är dessutom utbildad natur- och skogsterapiguide, kostrådgivare och herbalist/örtterapeut, och hon har skapat en egen nisch som förespråkar ett liv i samklang med naturen. Hon har även arbetat nära framstående kockar världen över och skördat vilda växter åt några av Sveriges främsta restauranger. Hennes förhoppning är att hennes arbete ska bidra till ett ökat intresse för naturen och vad den betyder för våra liv, samt ett ökat intresse för en mer hållbar livsstil och naturlig hälsa.

Lyssna på poddar av Lisen Sundgren!