Gör ett besök på Hornuddens Trädgård utanför Strängnäs, här finns en gårdsbutik, ett hyllat café med restaurang. Allt i ett fantastiskt läge precis intill Mälarens strand. Med ledorden TROVÄRDIGHET, UTVECKLING, RESILIENS och FÖREBILD vill Hornudden vara med och bidra till en god värld för kommande generationer genom att odla ekologiskt, servera schysst mat och dryck, delge sina erfarenheter och kunskaper och samtidigt ha skoj tillsammans med sina gäster.

I det prisbelönta caféet kommer en stor del av råvarorna från deras egen ekologiska odling och alla inköpta råvaror är ekologiska eller “utvalt schyssta”. Maten på menyn är inspirerad av sydeuropa eftersom man odlar främst tomater, basilika och paprika på gården. På Hornudden lagar man mat och bakar, bara sånt som man själv gillar.

Det är många som gillar Hornuddens mat och bakverk, 2016 & 2017 blev man ”Årets hållbara Café” i White Guide Café.
”För att med fortsatt bravur skapa en komplett upplevelse för alla sinnen med hållbara fikastunder i hjärtlig miljö, där allt – från jord till fikabord – är ekologiskt (2017).”
”För att ha skapat en helgjuten caféupplevelse där allt andas kvalitet och genuin hållbarhet med ett utbud som är både säsongsanpassat och genomsmarrigt (2016).”

Läs hela artikeln på VisitSörmlands web. 

Öppettider och annat kul hittar du här.