Bergs Gård i Trosa nominerad till årets Stora Turismpris!

Många företag inom besöksnäringen har i spåren av pandemin behövt ställa om till nya marknader och kundgrupper. De nominerade till Stora Turismpriset är inspirerande exempel på företag som ställt om efter de nya förutsättningarna.

Samtliga regioner i Sverige bjuds in att nominera till Stora Turismpriset, inom ramen för det regionala turismuppdraget är det Stuas uppdrag att nominera en aktör. Vi på Stua tycker det är självklart att varje år nominera en sörmländsk aktör som stuckit ut under året och bjöd öppet in näringen och privatpersoner att nominera sin kanditat. Med en verksamhet med en bred palett, som andas kvalité i alla led är Bergs Gård i år ett självklart val! Här hittar du allt från ekologisk köttproduktion till bra standard på boende, mat och fika till spännande evenemang och fint bemötande av gäster.

Att ta sig igenom en kris både individuellt och som team med positivitet och lösningsorienterat är oerhört imponerande. De [Bergs Gård] sprider hopp och är en fantastisk fin förebild i hur man tillsammans får det att funka” säger Jessika, destinationsutvecklare på Stua. “Trots pandemitider med stora utmaningar och prövningar, så har Bergs Gård alltid sett lösningar, nya kreativa sätt att utvecklas och fortsätta växa i sin affärsutveckling. Att våga testa nya saker har varit Bergs Gårds största styrka, och lett till ett fantastiskt nytt besöksmål som kompletterar dagens utbud.” – Jessika Sillanpää, destinationsutvecklare på Stua.

En viktig del i Stora Turismpriset är hållbarhet, På Bergs Gård “gräver man där man står”. Man förfinar gårdens tillgångar och jobbar med lokala samarbetspartners och producenter för att skapa ett attraktivt och medvetet erbjudande till kunderna. Man har på gården lyckats integrera jordbruket för att lyfta besöksverksamheten. Bergs Gård MTB Arena är en annan del av gårdens hållbara utveckling. Här nyttjar man skogens resurser och genom att anlägga skogsleder och teknikbanor så att fler kan upptäcka och ägna sig åt cykling. Att fler väljer att cykla bidrar till en ökad folkhälsa och minskar onödiga transporter.

Vi känner oss oerhört stolta och peppade! Att växla upp till en åretruntverksamhet inom besöksnäringen mitt under brinnande pandemi har varit en stor utmaning och att bli nominerade till Stora Turismpriset blir ett starkt kvitto på att vi är på väg åt rätt håll. Den bekräftelsen både värmer och motiverar!” – Charlotta André, verksamhetschef på Bergs Gård.

Läs mer här!

Läs mer om Bergs gård!