Hamnflanörerna tar gärna klivet in genom den gröna dörren i det lilla tegelhuset, för där inne ligger stans mest välrenommerade bistro, signerad Tobias Andersson. Svarta tavlan i baren sätter tonen och frestar med ostron och bubbel. Väl vid bordet (i följdriktig marmor) har kockarna tagit fasta på råvaruutbudet i trakten och komponerat en säsongsbetonad meny. Mälargös från Stallarholmen, någon? Eller nötinnanlår från Ösvreta gård? Bägge har hämtats bara några mil bort.

Dovhjorten från närliggande Vrena, för dagen ackompanjerad av helbakad rödbeta, morotspuré och smakrik viltsås, har blivit ett stående inslag på menyn och gör verkligen ingen besviken. Rätterna presenteras kunnigt och underhållande, passionen för hantverket framgår tydligt. De lokala inslagen återfinns också i dryckesutbudet, både det med och det utan alkohol. Edsbacka Bistro bjussar på avskalad elegans i all sin (inte alltid så enkelt skapade) enkelhet.

Publicerad november 2021 i White guide!

Läs mer!