På måndag, den 11 december, delas Di Weekends krogpriser Årets affärskrog och Årets resmål ut vid en gala på Nationalmuseum i Stockholm.

Julita Wärdshus är nominerad i kategorin ”Årets Resmål”

Julita Wärdshus, Julita
Stjärnkocken Tommy Myllymäki har under många år drivit Julita Wärdshus i Södermanland, två timmars bilresa från Stockholm. Inför sommarsäsongen 2023 ändrades ägandet och Julita Wärdshus är numera ett dotterbolag till Tommy Myllymäkis och Svenska Brasseriers tvåstjärniga restaurang Aira på Djurgården.

När Julita blev Airas sommarkrog skruvades ambitionerna upp. Köksmästare den gångna säsongen var Gustav Leonhardt, som representerar Sverige i den internationella kocktävlingen Bocuse d’Or.

Den fasta avsmakningsmenyn tog Di Weekend med storm. Betyget blev årets högsta, 24 av 25 möjliga poäng.

”Maten håller genomgående högsta kvalitet, varje detalj är finkalibrerad”, hette det i recensionen.

Julita Wärdshus är ett resmål med stjärnambitioner. Intilliggande Julita Gård, ett kulturhistoriskt besöksmål, ägs sedan 1940-talet av Nordiska museet.

Läs mer här: https://www.di.se/nyheter/har-ar-krogarna-som-gor-upp-om-di-s-prestigepriser/