Högtorp gård
Hälleforsnäs

Högtorp gård

Vårnyheter i Högtorp butik, Framtidsbruket i Hälleforsnäs

Våren är en rik tid även om Coronan leder till viss oro. Men på Högtorp gård erbjuder vi både öppen butik och vilda växtvandringar, och följer myndigheternas rekommendationer.

Högtorp butik är fortsatt öppen fredagar kl 12-17 – i Framtidsbruket (ingång från gränden). Följ vår Facebooksida för uppdateringar! I butiken säljer vi våra vilda smaker och produkter, även en del experiment, bjuder på tips. Vi har också ett urval av svenska produkter som vi själva tycker mycket om: Svill från Hällestad svamp, gråärtor, linser och quinoa från Nordisk råvara och tempeh från A2O. Fler tillkommer under våren. Vi säljer skogs- och växtböcker av Ola Engelmark och Lisen Sundgren.

Beställning: Det går bra att ringa eller mejla beställningar, du kan också hämta själv, eller beställa hemleverans. Högst tre kunder åt gången i butiken.

Vilt vårerbjudande: Vild växtvandring under en timme i Engelska Parken i Hälleforsnäs, ledd av Lena Engelmark Embertsén. Start och avslutning vid butiken, vi går i mindre grupper och håller avstånd. Lena pratar om sin vilda smakvärld, vi smakar oss fram bland spirande blad, aktuella växter och ger tips på hur du kan använda dem i matlagningen. Följ Instagram och Facebook för mer information.Välkommen!//Lena Engelmark Embertsén

Högtorp gård förädlar smaken av det orörda. Vi plockar vilda växter och svamp på egen ekologiskt certifierad mark och förädlar till produkter med hjälp av forskningsnära kunskap och hantverksmässig omsorg.  Högtorp gårds produkter kännetecknas av rena smaker, innovation och hög kvalitet. De har vunnit flera priser, används av Guide Michelin och Whiteguide klassade restauranter både i Sverige och utomlands.

Hög biologisk mångfald är en förutsättning för verksamheten på Högtorp gård. Därför utvecklar vi nya skötselmetoder och all plockning och produktion sker utifrån grundsynen att öka eller bibehålla djurs, växters och svampars livsmiljöer. Råvarorna skördas för en långsiktigt hållbar tillväxt.

Exempel på produkter är SPRUCE granskottsolja, SPRUCE björkolja, SPRUCE karljohanolja, granskottssirap, björksirap, vårbroddssirap, ramslökskapris, maskroskapris, små granskott, granbarrssylt, björkad must, SPRUCE Botanical Bitter.

Artiklar om Högtorp hittar du nedan:

National Geographic Food Sweden

Lantliv Mat o vin

Kupé 

 

Kontakta

Högtorp gård
Gjutmästarbacken 1
648 31 Hälleforsnäs
59.151539274329494, 16.489079841258103
Se karta

Handla här

Här hittar du information om var och hur du kan köpa våra produkter.

Våra produkter