Hälleforsnäs

Högtorp gård

Varmt välkommen till vår butik i Bruket, Hälleforsnäs (ingång från gränden). Vi håller öppet på fredagar kl 12-17.  – Följ vår Facebooksida för uppdateringar! I butiken säljer vi våra prisbelönta vilda smaker och produkter, även en del experiment, bjuder på smakprov och tips. Vi har också samlat ett urval av kvalitetsprodukter från sörmländska producenter samt svenska vegetariska produkter som vi själva tycker mycket om. Du hittar även skogs- och växtböcker av Ola Engelmark och Lisen Sundgren och sist men inte minst vår bok ”Granskott, vårbrodd och tjärdoft – om kärleken till det vilda nordiska köket”!

Vi har märkt att många kommer till oss för att  hitta det där lilla extra som present, både stora och små. Därför har vi också bjudit in några fantastiska hantverkare med anknytning till naturen till vår butik.  Åsa Lockner, en silversmed från Tumstocksfabriken i Mellösa med gedigen konstnärlig utbildning som även visats internationellt. Hon har gjort en underbar serie med örhängen och halsband med naturmotiv som vi har i butiken. Härliga Barbro Gustafsson drejar fina små skålar och muggar.

Beställning: Det går också bra att ringa eller mejla beställningar som du kan hämta själv, eller så skickar vi med post.

Om oss:

Högtorp gård förädlar smaken av det orörda och drivs av Lena Engelmark Embertsén och Ola Engelmark. Vi plockar vilda växter och svamp på egen ekologiskt certifierad mark och förädlar till produkter med hjälp av forskningsnära kunskap och hantverksmässig omsorg.  Högtorp gårds produkter kännetecknas av rena smaker, innovation och hög kvalitet. De har vunnit flera priser, används av Guide Michelin och Whiteguide klassade restauranter både i Sverige och utomlands.

Hög biologisk mångfald är en förutsättning för verksamheten på Högtorp gård. Därför utvecklar vi nya skötselmetoder och all plockning och produktion sker utifrån grundsynen att öka eller bibehålla djurs, växters och svampars livsmiljöer. Råvarorna skördas för en långsiktigt hållbar tillväxt.

Exempel på produkter är granskottsolja, björkolja, karljohanolja, granskottssirap, björksirap, vårbroddssirap, ramslökskapris, maskroskapris, små granskott, granbarrssylt, björkad must.

Artiklar om Högtorp hittar du nedan:

Foodstock at Yours: Niklas Ekstedt besöker Högtorp gård

Matresa till Sörmland, DN augusti 2020

National Geographic Food Sweden

Lantliv Mat o vin

Kupé 

 

Beställ online

Nu har vi lagt upp våra mest populära produkter samt tre temapaket på Matklustrets webbutik. Är du intresserad av någon annan produkt som finns på vår hemsida, maila oss, så löser vi det också!

330kr

Högtorp gård

”Granskott, vårbrodd och tjärdoft - om kärleken till det vilda nordiska köket”

En smak- och inspirationsbok. Boken kommer ut till den 10 september, men går att förbeställa…

125kr

Högtorp gård

Björksirap

Björksav som smaksätts med björklöv och kokas med socker till en sirap är en av våra favoriter.…

220kr

Högtorp gård

Bok: En skog av möjligheter

En skog av möjligheter Varje generation bör ställa sig frågan om hur samhället kan utvecklas.…

250kr

Högtorp gård

Bok: Skogen på andra sidan hyggena

Skogen på andra sidan hyggena All förståelse börjar med undran, ibland förundran.…

80kr

Högtorp gård

Granbarrssylt

Granskotten får en härlig karaktär när de kokas till sylt. Tydliga toner av kåda,  liten syra och…

160kr

Högtorp gård

Granskottsolja

SPRUCE granskottsolja En svensk ekologisk prisbelönt novelloolja! Rapsolja smaksatt med gran.…

80kr

Högtorp gård

Granskottssirap

Granskott är en uppskattad primör från skogen. Sirap kokt på granskott får en vacker rödbrun ton…

160kr

Högtorp gård

Karljohanolja

Svensk ekologisk rapsolja smaksatt med karljohansvamp. Den unika produktionsmetoden ger en klar…