Hälleforsnäs

Högtorp gård

Välkommen till vår butik på Bruksområdet i Hälleforsnäs.

Hos Högtorp gård butik hittar du unika och läckra smaker som både förhöjer och förnyar julbordet på ett enkelt sätt. Vi sätter gärna ihop julklappar med det där lilla extra från naturen. I butiken finns inte bara mat och smaker utan även böcker, fantastiskt trähantverk och smyckekonst samt mycket mycket mer. Vi har också presentkort till butiken och vandringar till 2022.

Varmt välkomna! Lena & Co. – PS! Den 11 december är det Brukets julmarknad i Hälleforsnäs så då har även vi extra öppet! Läs mer om julmarknaden HÄR!

Varmt välkommen till vår butik i Bruket, Hälleforsnäs (ingång från gränden).  Vi håller öppet hela hösten på fredagar kl 12-17.  – Följ vår Facebooksida för uppdateringar! I butiken säljer vi våra prisbelönta vilda smaker och produkter, även en del experiment, bjuder på smakprov och tips. Vi har också samlat ett urval av kvalitetsprodukter från sörmländska producenter samt svenska vegetariska produkter som vi själva tycker mycket om. Du hittar även skogs- och växtböcker av Ola Engelmark och Lisen Sundgren.

Vi har märkt att många kommer till oss för att  hitta det där lilla extra som present, både stora och små. Därför har vi också bjudit in några fantastiska hantverkare med anknytning till naturen till vår butik. Mattis slöjd, en ung kille som är otroligt duktig på träslöjd, gör bland annat skedar och krympaskar med underbara detaljer. Åsa Lockner, en silversmed från Tumstocksfabriken i Mellösa med gedigen konstnärlig utbildning som även visats internationellt. Hon har gjort en underbar serie med örhängen och halsband med naturmotiv som vi har i butiken.

Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Beställning: Det går också bra att ringa eller mejla beställningar som du kan hämta själv, eller så skickar vi med post.

 

Om oss:

Högtorp gård förädlar smaken av det orörda och drivs av Lena Engelmark Embertsén och Ola Engelmark. Vi plockar vilda växter och svamp på egen ekologiskt certifierad mark och förädlar till produkter med hjälp av forskningsnära kunskap och hantverksmässig omsorg.  Högtorp gårds produkter kännetecknas av rena smaker, innovation och hög kvalitet. De har vunnit flera priser, används av Guide Michelin och Whiteguide klassade restauranter både i Sverige och utomlands.

Hög biologisk mångfald är en förutsättning för verksamheten på Högtorp gård. Därför utvecklar vi nya skötselmetoder och all plockning och produktion sker utifrån grundsynen att öka eller bibehålla djurs, växters och svampars livsmiljöer. Råvarorna skördas för en långsiktigt hållbar tillväxt.

Exempel på produkter är granskottsolja, björkolja, karljohanolja, granskottssirap, björksirap, vårbroddssirap, ramslökskapris, maskroskapris, små granskott, granbarrssylt, björkad must.

Artiklar om Högtorp hittar du nedan:

Foodstock at Yours: Niklas Ekstedt besöker Högtorp gård

Matresa till Sörmland, DN augusti 2020

National Geographic Food Sweden

Lantliv Mat o vin

Kupé 

 

Kontakta

Högtorp gård
Annebergsvägen 2
648 31 Hälleforsnäs
59.151539274329494, 16.489079841258103
Se karta

Handla här

Här hittar du information om var och hur du kan köpa våra produkter.

Våra produkter

Beställ online

Nu har vi lagt upp våra mest populära produkter samt tre temapaket på Matklustrets webbutik. Är du intresserad av någon annan produkt som finns på vår hemsida, maila oss, så löser vi det också!

125kr

Högtorp gård

Björksirap

Björksav som smaksätts med björklöv och kokas med socker till en sirap är en av våra favoriter.…

220kr

Högtorp gård

Bok: En skog av möjligheter

En skog av möjligheter Varje generation bör ställa sig frågan om hur samhället kan utvecklas.…

250kr

Högtorp gård

Bok: Skogen på andra sidan hyggena

Skogen på andra sidan hyggena All förståelse börjar med undran, ibland förundran.…

79kr

Högtorp gård

Granbarrssylt

Granskotten får en härlig karaktär när de kokas till sylt. Tydliga toner av kåda,  liten syra och…

149kr

Högtorp gård

Granskottsolja

SPRUCE granskottsolja En svensk ekologisk prisbelönt novelloolja! Rapsolja smaksatt med gran.…

79kr

Högtorp gård

Granskottssirap

Granskott är en uppskattad primör från skogen. Sirap kokt på granskott får en vacker rödbrun ton…

149kr

Högtorp gård

Karljohanolja

Svensk ekologisk rapsolja smaksatt med karljohansvamp. Den unika produktionsmetoden ger en klar…

100kr

Högtorp gård

Pruneller

Omogna plommon som fermenterats och picklats i en balanserad ättikslag. Plommonen har en fantastisk…