Strängnäs

Hornudden

Välkommen till trädgården med egen restaurang.

En snart 100-årig släktgård mitt i Mälaren, med ekologisk odling, restaurang & gårdsbutik men också andelsjordbruk och semesterhus för uthyrning.

Med vårt stora fokus på långsiktig hållbarhet och omtanke om kommande generationer är målet att vara fossilfria. Vi har till exempel investerat i sjövärme för att värma anläggningen och växthusen, installerat ett eget reningsverk och samlar köksavfallet i en kompostanläggning. Vill du veta mer – hör av dig, för vi berättar gärna!

Aktuellt under våren

Under de kallare månaderna är det restaurangen som gäller. Små växthusen, gräsmattan och balkongen får vänta tills maj. Hos oss kan du välja från ett brett dryckessortiment där vi har fokus på det lokala och cider men erbjuder även vin från Europa och svensk ekologisk öl.  Vi serverar måltider utvalda dagar och kvällar och du är varmt välkommen att boka ditt bord på vår hemsida.

Restaurangen

Under påsken serverar vi en trerätters måltid på långfredagskvällen och en trerätters lunch på påskdagen – du hittar mer info här.
Lördagen den 13:e april gästspelar Tobias Andersson, Edsbacka Bistro som kompletteras med en vinägerprovning tillsammans med vår kock Oskar. Du hittar mer info och bokar på vår hemsida.
Håll koll på vår hemsida för att få uppdaterad information om öppettider

Gårdsbutiken

Öppen kl. 14-16 när vi serverar lunch

Catering och konferens

Du är varmt välkommen att boka catering, konferens, fest, bröllop eller möte på Hornudden året runt

På Hornudden finns det gott om utrymme under sommar, vår och tidig höst med många sittplatser ute, restaurangen har milsvid utsikt, balkong och vi har små växthus där du och ditt sällskap kan sitta avskilt. Under vintern är det vår restaurang som gäller och där finns plats för 35-40 gäster beroende på upplägg.

Andelsträdgården – låt oss få vara din personliga grönsaksodlare

Genom vår andelsträdgård (vårt CSA) kan du boka dina ekologiska grönsaker under mellan 8 och 28 veckor och du hittar mer information om hur du bokar här.
Genom att vara andelsägare försäkrar du dig om att få ekologiska och nyskördade grönsaker – samtidigt som du bidrar till landsbygdsutveckling och livsmedelsberedskap. Ett win win på mer än ett sätt. Varmt välkommen i CSA-gemenskapen!

Boka bord
Instagram
Facebook
YouTube