Strängnäs

Hornudden

Välkommen att fira advent med oss!

Varmt välkommen att fira in jul och advent med oss. I år erbjuder vi flera alternativ att ta del av måltider på Hornudden
Öppet i gårdsbutiken 8/12  och 22/12 kl. 14-16
“Julbord på vårt vis” den 7:e och 14:e december. Läs mer här.

Adventsbrunch den 8:e och 15:e december och du hittar mer info här.

Bokade grupper

Utöver andra adventshelgens begivenheter på Hornudden kan du och ditt gäng boka en dag – lunch eller middag – som passar er för att vara tillsammans och njuta av en smakrik, lokal och hållbar måltid. När ni är mellan 15 och 35 personer kan ni boka in er de flesta dagar under advent.  Om ni är färre eller fler personer erbjuder vi gärna catering.

Vi erbjuder dels en trerätters meny där du i förväg bokar vilken varmrätt du vill ha: kött, fisk eller vegetariskt (alt vegansk) men också  ett upplägg där ni i stället för varmrätt får en julig buffé med mycket grönt men också fisk och grönt. Dock ingen julskinka.

Trerätters adventsmeny

Förrätt:
SOS på vårt vis med matjessilltårta, sillar, ägg, potatis, knäcke, smör och ost. Vegetariska alternativ fixar vi gärna om vi får önskemålet vid bokningen.
Varmrätt
Precis som vi våra luncher erbjuder vi en varmrätt med fisk, en med kött och en vegetarisk. Du meddelar vid bokningstillfället, eller i god tid innan, hur många av varje som ni vill ha
Dessert
En buffé med julinspirerade desserter men också ekologisk ost och några av våra marmelader

Pris: 670 kr/p, 4-6 år 250 kr, 7-12 år 380 kr

Adventsmeny med julig buffé

Förrätt:
SOS på vårt vis med matjessilltårta, sillar, ägg, potatis, knäcke, smör och ost. Vegetariska alternativ fixar vi gärna om vi får önskemålet vid bokningen.
Buffé
Julig buffé med en del traditionella rätter, men också nya varianter på dessa. Färgglatt, smakrikt och juligt. Färska grönsaker, surkål och grönsaksrätter tillsammans med kött och rökt fisk.
Dessertbuffé
Julinspirerade desserter

Pris: 795 kr/p, 4-6 år 250 kr, 7-12 år 380 kr

Julbord på vårt vis

Julbord på Hornudden innebär ett färgglatt julbord med såväl gravad gös, matjessilltårta som köttbullar och Janssons frestelse. Det som särskiljer oss från andra julbord är en hel del. Det som du märker mest är just att det är färgglatt, men också att köttet inte är i fokus utan mer en smaksättare eller som ett tillbehör. Vilt kött och ekologiskt kött finns på buffén, men samsas med det animaliefria på ett genomtänkt sätt.

Hur går det till?
Vi startar med SOS (smör, ost och sill) där vi lagt till matjessilltårta, ägg och bröd. Du får det till ert bord och slipper stå i kö för att ta sill och ägg. Därefter är det dags att resa sig och hämta av det kalla på buffén som följs av det varma och sen är det dags att välja bland olika små juldesserter. Kaffe också förstås!

En kommentar som vi ofta får från våra gäster är att de är “så mätta, men på ett behagligt sätt“. Vi lagar allt från råvaror, använder bara ekologiskt smör och olja – i måttliga mängder, det tror vi är några anledningar som bidrar till välmåendet.

OBS När du eller ngn i ditt sällskap är vegetarian eller vegan vill vi veta det i förväg så att vi kan anpassa utbudet på buffén.  Vårt motto är nämligen att “Vi har mat som passar alla”.

Priser: 795 kr/person, 7-12 år 380 kr och 4-6 år 250 kr. Barn under 4 år äter gratis.

Varmt välkommen att fira in julen med oss på Hornudden!
Hälsar Karin, Mats & Oskar

 

Välkommen till trädgården med egen restaurang.

En snart 100-årig släktgård mitt i Mälaren, med ekologisk odling, restaurang & gårdsbutik men också andelsjordbruk och semesterhus för uthyrning. Med vårt stora fokus på långsiktig hållbarhet och omtanke om kommande generationer är målet att vara fossilfria. Vi har till exempel investerat i sjövärme för att värma anläggningen och växthusen, installerat ett eget reningsverk och samlar köksavfallet i en kompostanläggning. Vill du veta mer – hör av dig, för vi berättar gärna!

Öppettiderna varierar utifrån säsong, precis som våra menyer, och under september-maj behöver du förboka ditt bord på vår hemsida.
– Under sommaren kan du komma på drop in eftersom vi har fler platser att erbjuda då.

Från oktober har vi dessa oregelbundna öppettider:
Fredag 8:e november : Vild middag med rådjur, gös och förvildad selleri
Lördag 23:e november: Vinterlunch kl 12-15

Lördag den 7:e december; Julbord på vårt vis
Söndag den 8:e december: Adventsbrunch
Lördag den 14:e december: Julbord på vårt vis
Varmt välkommen att boka ditt bord på vår hemsida – för frågor maila boka@hornudden.net

Gårdsbutiken

I gårdsbutiken kan du handla örter i kruka, olika sorters grönsaksplantor, blomplantor men också olika sorters drycker, vinäger, marmelad och vår berömda chilisåsUtöver våra produkter laddar vi upp lokalt ekomjöl från Warbro kvarn och Råberga kvarn

Catering och konferens

Du är varmt välkommen att boka catering, konferens, fest, bröllop eller möte på Hornudden året runt

På Hornudden finns det gott om utrymme under sommar, vår och tidig höst med många sittplatser ute, restaurangen har milsvid utsikt, balkong och vi har små växthus där du och ditt sällskap kan sitta avskilt. Under vintern är det vår restaurang som gäller och där finns plats för 35-40 gäster beroende på upplägg.

Andelsträdgården – låt oss få vara din personliga grönsaksodlare

Genom vår andelsträdgård (vårt CSA) kan du boka dina ekologiska grönsaker under mellan 8 och 28 veckor och du hittar mer information om hur du bokar här.
Genom att vara andelsägare försäkrar du dig om att få ekologiska och nyskördade grönsaker – samtidigt som du bidrar till landsbygdsutveckling och livsmedelsberedskap. Ett win win på mer än ett sätt. Varmt välkommen i CSA-gemenskapen!

Boka bord
Instagram
Facebook
YouTube