Strängnäs

Hornudden

Adventslunch 2022

 

Under advent serverar vi två- och trerätters lunch i restaurangen med samma koncept som våra Vinterluncher vilket innebär att vi har en fast förrätt – men du väljer om du vill äta kött, fisk eller grönt till varmrätt. Detta fyller du i när du bokar så att vi kan planera och minska svinn. Desserten väljer du här på plats.

– Till Adventslunchen ingår även kaffe/te och julgodis.

Inför ditt besök väljer du mellan  fisk, kött eller grönsak till varmrätt. Förrätten till Adventslunchen kan även fås “sillfri” om du meddelar det när du bokar.  Vi vill ha ditt menyval innan du kommer med tanke på att minska svinn och energiåtgång.

Du bokar bord här eller genom att maila boka@hornudden.net 
Datum: 3:e, 10:e & 17:e december 2022

Tid: kl. 12-16

Adventsmeny
Förrätt:
SOS – Smör, ost, sill & matjessilltårta – det finns även ett “sillfritt” alternativ
Kött: 
Vildsvinsskinka med kål och andra goda tillbehör
Grönsak: Gratinerad selleri, syltade trattkantareller och utvalda tillbehör
Fisk: Smörstekt gös med cidersås och kockens utvalda tillbehör
Dessert: Lingonäpplen med vispgrädde, Tarte Tartin med vaniljsås m.fl.  
Barnmeny:
Prinskorv, köttbullar, potatismos,  och morotsallad (övriga rätter finns också som barnportioner) och glass

Priser:
Två rätters meny 395 kr (barn 4-6 år 100 kr och 7-12 150 kr)
Tre rätters meny 495 kr (barn 4-6 år 100 kr och 7-12 200 kr)

Dryckespaket till tvårätters:
Utan alkohol: 80 kr
Med alkohol: 195 kr
Barn: 50 kr

Dryckespaket till trerätters
Utan alkohol: 120 kr
Med alkohol: 295 kr
Barn: 75 kr

För frågor – maila boka@hornudden.net

Varmt välkommen!
Hälsar Karin, Mats & Oskar

 

Välkommen till Hornuddens trädgård med Årtidsluncher & gårdsbutik

Utifrån vad trädgården ger och våra lokala kollegor (kött, ost mm) har att erbjuda sätter vi ihop och lagar våra lunchmenyer. Här serveras alltså stor del av de egna KRAV-certifierade grönsakerna, men även lokalt ekologiskt och vilt kött, lokal ost och svensk fisk. Fräscht, färgglatt och smakrikt är vår inriktning. Vi bakar även allt bröd och även de kakor som vi erbjuder till dessert här på  Hornudden – några ständigt återkommande är Rosenkvittenmarängpajen och Chokladbasilikakakan. Samarbetet med företaget Pomologik gör att vi kan erbjuda dig den bästa svenska cidern och flera sorters unik äppelmust.

Årtidslunch innebär att vi anpassar våra menyer efter säsongen, vad vi har att skörda och vad våra lokala kollegor har att erbjuda. Under januari och februari erbjuder vi Vinterlunch, under mars och april är det Vårlunch, vår Primörlunch serveras under maj och juni och under sommaren är det förstås Sommarlunch som gäller. Nytt för i år är våra Adventsluncher som vi serverar den 3:e, 10;e och 17;e december. Du bokar din lunch på vår hemsida där du även berättar om du vill äta kött, grönt eller fisk till varmrätt.

På Hornudden finns det gott om utrymme under sommar, vår och tidig höst med många sittplatser ute, en restaurangen med milsvid utsikt, balkong och vi har små växthus där du och ditt sällskap kan sitta avskilt. Under vintern är det vår restaurang som gäller och där finns plats för 35-40 gäster beroende på upplägg.

I gårdsbutiken hittar du bl. a våra örtkryddor, grönsaker, plantor, vår tomatmarmelad och den berömda och eftertraktade rökta chilisåsen samt produkter från våra kollegor i trakten. Sedan 2017 har vi även en Andelsträdgård och om du bor i Eskilstuna, Strängnäs, Mariefred eller Enköping har du möjlighet att vara med i vårt CSA-gäng (CSA – Community Supported Agriculture).

Besök oss gärna vår hemsida och kolla in på sociala medier före ditt besök:
www.hornudden.net
www.instagram.com/Hornudden och
www.facebook.com/Hornudden