Strängnäs

Hornudden

Välkommen till trädgården med egen restaurang.

En snart 100-årig släktgård mitt i Mälaren, med ekologisk odling, restaurang & gårdsbutik men också andelsjordbruk och semesterhus för uthyrning. Med vårt stora fokus på långsiktig hållbarhet och omtanke om kommande generationer är målet att vara fossilfria. Vi har till exempel investerat i sjövärme för att värma anläggningen och växthusen, installerat ett eget reningsverk och samlar köksavfallet i en kompostanläggning. Vill du veta mer – hör av dig, för vi berättar gärna!

Aptitrundan Vår den 25.e maj kl. 10-16

Årets andra matfest i Sörmland är Aptitrundan Vår. Det som startade som Rabarberfestivalen på torget i Mariefred för många år sedan och som sedan har utvecklas vidare.

Gäster

Saras Bröd kommer till Hornudden med sitt fantastiska bröd, men också föreningen Action for Sustainability med medlemmar. Föreningen kommer att arrangera loppis under vårt “franska träd” och i Bokloppistältet

Musik

Under Aptitrundan och morsdag har vi förmånen att presentera  Verba och HotStop som är två band från Sörmland vilka främst gör egna covers på kända artister. De kommer att spela både på förmiddagen och på eftermiddagen.

Vårt nedlagda Ekocafé blir Pop Up-café för en dag

Under Aptitrundan Vår öppnar vi upp Ekocaféet och erbjuder cafélunch och fika men även en morsdagsmeny för dig som vill fira mor under lördagen. Du kan sitta i restaurangen, i pergolan, på gräsmattan eller i de små lunchväxthusen när ni äter. När du vill äta morsdagsmeny är det toppen om du förbokar ditt bord, men du är varmt välkommen även om du kommer utan att ha bokat innan.

Menyn för dagen kommer vi att lägga upp veckan innan men ett är säkert och det är att det blir en hel del grönt men såklart även fisk och kött.  Här har du också chansen att få smaka Strängnäs bästa bakverk: Tynnelsörutan, bara den är värd en tur till Hornudden, mitt i Mälaren:)

Gårdsbutiken

I gårdsbutiken kan du handla örter i kruka, olika sorters grönsaksplantor, blomplantor men också olika sorters drycker, vinäger, marmelad och vår berömda chilisåsUtöver våra produkter laddar vi upp lokalt ekomjöl från Warbro kvarn och Råberga kvarn

Catering och konferens

Du är varmt välkommen att boka catering, konferens, fest, bröllop eller möte på Hornudden året runt

På Hornudden finns det gott om utrymme under sommar, vår och tidig höst med många sittplatser ute, restaurangen har milsvid utsikt, balkong och vi har små växthus där du och ditt sällskap kan sitta avskilt. Under vintern är det vår restaurang som gäller och där finns plats för 35-40 gäster beroende på upplägg.

Andelsträdgården – låt oss få vara din personliga grönsaksodlare

Genom vår andelsträdgård (vårt CSA) kan du boka dina ekologiska grönsaker under mellan 8 och 28 veckor och du hittar mer information om hur du bokar här.
Genom att vara andelsägare försäkrar du dig om att få ekologiska och nyskördade grönsaker – samtidigt som du bidrar till landsbygdsutveckling och livsmedelsberedskap. Ett win win på mer än ett sätt. Varmt välkommen i CSA-gemenskapen!

Boka bord
Instagram
Facebook
YouTube