Strängnäs

Hornudden

Välkommen till vår ekologiska odling med strandcafé, gårdsbutik, restaurang och andelsträdgård.

Här har vi sittplatser på bryggdäck, under pergolan, på balkongen men även lekplatsen och på gräsmattan. Caféet hittar du i trädgården där du även beställer din mat och får din ”puck” som piper när maten är klar för avhämtning. Under maj och fram till 6:e juni är trädgårdscaféet och gårdsbutiken öppna lördagar och söndagar kl. 11-16, med lunchservering kl. 12-15. Från den 9:e juni har vi öppet onsdag-söndag kl. 11-17 – med lunchservering kl. 12-15.

– För uppdaterade öppettider mm se hemsidan för datum och tider.

Utifrån vad trädgården ger och våra lokala kollegor (kött, ost mm) har att erbjuda sätter vi ihop och lagar våra lunchmenyer. Fräscht, färgglatt och smakrikt är vår inriktning. Vi bakar även allt bröd och alla kakor här på  Hornudden – några ständigt återkommande såsom Rosenkvittenmarängpajen och Chokladbasilikakakan men också flera nyheter som t.ex morotsmuffins och tryffelbollar.

På Hornudden månar vi om både din och våra anställdas trygghet och det finns gott om utrymme med många sittplatser ute, vi har möblerat luftigt i restaurangen med stora bord där ni kan sitta fyra personer med gott om plats och vi har små växthus där du och ditt sällskap kan sitta avskilt.

Caféet var under 2016 & 17 utvalt till Årets Hållbara café enligt White guide. Utmärkelser som vi är mycket stolta över och vi fortsätter att jobba med samma inriktning och har hållbarheten i fokus. I White Guide Cafés rangordning av caféer 2019-20 tilldelades Hornudden en 14:e plats som vi är oerhört glada över och att vi dessutom omnämns i WG:s nyhetsbrev i april bland andra restauranger som själva odlar det som serveras på tallriken. Här serveras alltså stor del av de egna KRAV-certifierade grönsakerna, men även lokalt ekologiskt och vilt kött, lokal ost och svensk fisk.

Vi bakar och lagar allt själva och har en genomtänkt och trygg servering i trädgården. Samarbetet med företaget Pomologik gör att vi kan erbjuda dig den bästa svenska cidern och flera sorters unik äppelmust. I gårdsbutiken hittar du bl. a våra örtkryddor, grönsaker, plantor, vår tomatmarmelad och den berömda och eftertraktade rökta chilisåsen samt produkter från våra kollegor i trakten.

 

.