Strängnäs

Hornudden

Den 11:e & 12:e september bjuder Sörmlands matkluster in till höstens upplaga av aptitrundan,
en möjlighet för Sörmlands alla pärlor att visa upp sin goda mat och fantastiska miljöer.
På Hornudden ser programmet ut som nedan utöver att det är öppet i café med lunchservering
och gårdsbutiken är fylld med våra förädlade produkter och grönsaker.
För att se lunchmenyn klickar du här

Lördag

Äppelinlämning till Pomologik- mer info hittar du här

Chiliprovning
Du provar dig fram mellan våra olika chilisorter – på eget ansvar.
Pris: 0 kr

Taste workshops

Ciderprovning med Johan, Pomologik
Tillsammans med Johan provar vi oss igenom några av Pomologiks unika ciderprodukter.
Provningen sker på svenska
Pris: 300 kr
Föranmälan till boka@hornudden.net
Kl. 15

Tomatprovning med Camillo och Alina, Hornudden
Tillsammans provar vi olika sorters tomater med olika odlingskrav
Provningen sker på engelska
Pris: 40 kr
Kl. 11.00 och 15.00

Söndag

Äppelinlämning till Pomologik
– mer info hittar du här

Frågestund med Mats ”Funderingar efter odlingssäsongen ”
Diskutera dina funderingar kring olika angrepp, ohyra, missväxt, konstigheter, önskvärda tips mm
Frågor kan (med fördel) skickas i förväg till mats@hornudden.net eller bara kom och
diskutera vad som hänt dig under odlingssäsongen.
Pris: 0 kr
Kl. 11.30

Taste workshop

Tomatprovning med Camillo och Alina
Tillsammans provar vi olika sorters tomater med olika odlingskrav
Provningen sker på engelska
Pris: 40 kr
Kl. 11.00 och 15.00

Chiliprovning
Du provar dig fram mellan våra olika chilisorter – på eget ansvar.
Pris: 0 kr

Besök oss gärna på sociala medier före ditt besök:
www.hornudden.net
www.instagram.com/Hornudden och
www.facebook.com/Hornudden

På Hornudden har vi sittplatser på bryggdäck, under pergolan, på balkongen, men även lekplatsen och på gräsmattan. Caféet hittar du i trädgården där du även beställer din mat. Under augusti och september har vi öppet lördagar och söndagar kl. 12-16 med lunchservering kl. 12-15.

– För uppdaterade öppettider mm se hemsidan för datum och tider.

Utifrån vad trädgården ger och våra lokala kollegor (kött, ost mm) har att erbjuda sätter vi ihop och lagar våra lunchmenyer. Fräscht, färgglatt och smakrikt är vår inriktning. Vi bakar även allt bröd och alla kakor här på  Hornudden – några ständigt återkommande såsom Rosenkvittenmarängpajen och Chokladbasilikakakan men också flera nyheter som t.ex morotsmuffins och sockersmarta tryffelbollar.

På Hornudden månar vi om både din och våra anställdas trygghet och det finns gott om utrymme med många sittplatser ute, vi har möblerat luftigt i restaurangen med stora bord där ni kan sitta fyra personer med gott om plats och vi har små växthus där du och ditt sällskap kan sitta avskilt.

Caféet var under 2016 & 17 utvalt till Årets Hållbara café enligt White guide. Utmärkelser som vi är mycket stolta över och vi fortsätter att jobba med samma inriktning och har hållbarheten i fokus. I White Guide Cafés rangordning av caféer 2019-20 tilldelades Hornudden en 14:e plats som vi är oerhört glada över och att vi dessutom omnämns i WG:s nyhetsbrev i april bland andra restauranger som själva odlar det som serveras på tallriken. Här serveras alltså stor del av de egna KRAV-certifierade grönsakerna, men även lokalt ekologiskt och vilt kött, lokal ost och svensk fisk.

Samarbetet med företaget Pomologik gör att vi kan erbjuda dig den bästa svenska cidern och flera sorters unik äppelmust. I gårdsbutiken hittar du bl. a våra örtkryddor, grönsaker, plantor, vår tomatmarmelad och den berömda och eftertraktade rökta chilisåsen samt produkter från våra kollegor i trakten.

 

 

.