Strängnäs

Hornudden

Välkommen till Hornudden!

På Hornudden har lunchservering sista lördagen i månaden fram till juni då vi öppnar upp varje lördag och söndag fram till midsommar. Efter midsommar är det sommartid som gäller och för uppdaterade öppettider mm se hemsidan för datum och tider.

Utifrån vad trädgården ger och våra lokala kollegor (kött, ost mm) har att erbjuda sätter vi ihop och lagar våra lunchmenyer. Fräscht, färgglatt och smakrikt är vår inriktning. Vi bakar även allt bröd och alla kakor här på  Hornudden – några ständigt återkommande är Rosenkvittenmarängpajen och Chokladbasilikakakan.

På Hornudden månar vi om både din och våra anställdas trygghet och det finns gott om utrymme med många sittplatser ute, vi har möblerat luftigt i restaurangen med stora bord där ni kan sitta fyra personer med gott om plats och vi har små växthus där du och ditt sällskap kan sitta avskilt.

Caféet var under 2016 & 17 utvalt till Årets Hållbara café enligt White guide. Utmärkelser som vi är mycket stolta över och vi fortsätter att jobba med samma inriktning och har hållbarheten i fokus. I White Guide Cafés rangordning av caféer 2019-20 tilldelades Hornudden en 14:e plats som vi är oerhört glada över och att vi dessutom omnämns i WG:s nyhetsbrev i april bland andra restauranger som själva odlar det som serveras på tallriken. Här serveras alltså stor del av de egna KRAV-certifierade grönsakerna, men även lokalt ekologiskt och vilt kött, lokal ost och svensk fisk.

Samarbetet med företaget Pomologik gör att vi kan erbjuda dig den bästa svenska cidern och flera sorters unik äppelmust. I gårdsbutiken hittar du bl. a våra örtkryddor, grönsaker, plantor, vår tomatmarmelad och den berömda och eftertraktade rökta chilisåsen samt produkter från våra kollegor i trakten.

Besök oss gärna på sociala medier före ditt besök:
www.hornudden.net
www.instagram.com/Hornudden och
www.facebook.com/Hornudden