Strängnäs

Hornudden

Lunchservering vid Mälarens strandkant!

Numera har vi fokus på måltiden här på Hornudden och genom att servera två- och trerätters luncher under utvalda dagar fram till advent hoppas vi att du har möjlighet att komma hit och njuta av grönsakerna på tallriken som kommer från vår egen ekologiska odling. Köttet som vi serverar är vilt eller kommer från ekokollegor i området. Fisken är fiskad i Hjälmaren, Mälaren eller Malgomajsjön i Västerbotten och osten är ekologisk och lokalt producerad – ofta från Skogsbackens ost i Örsundsbro.

 Fräscht, färgglatt och smakrikt är vår inriktning.

Vi bakar även allt bröd och även de kakor som vi erbjuder till dessert här på  Hornudden – några ständigt återkommande är Rosenkvittenmarängpajen och Chokladbasilikakakan. Samarbetet med företaget Pomologik gör att vi kan erbjuda dig den bästa svenska cidern och flera sorters unik äppelmust. Här finns det cider som du bara kan dricka här men också sådana som du kan köpa på Systemet;)

Årtidslunch innebär att vi anpassar våra menyer efter säsongen, vad vi har att skörda och vad våra lokala kollegor har att erbjuda. Under januari och februari erbjuder vi Vinterlunch, under mars och april är det Vårlunch men under sommaren är det förstås Sommarlunch som gäller och då finns gott om plats så du behöver inte boka.

Passa på och kom och ät årets dessert: Tynnelsörutan – det strängnäsberömda bakverket!

Boka gärna din lunch i förväg på vår hemsida men du kan också komma utan att ha bokat.
Öppet i lunchserveringen den 17.e september, 14:e oktober, 18:e november samt 2:a december:
Avsmakningsmeny den 9:e december och julbord den 16.e december

Gårdsbutiken är öppen de dagar som lunchservering är öppen – TID. kl 14-16.

På Hornudden finns det gott om utrymme under sommar, vår och tidig höst med många sittplatser ute, en restaurangen med milsvid utsikt, balkong och vi har små växthus där du och ditt sällskap kan sitta avskilt. Under vintern är det vår restaurang som gäller och där finns plats för 35-40 gäster beroende på upplägg.

I gårdsbutiken hittar du förstås många olika äppeldrycker men också våra örtkryddor, grönsaker, plantor, vår tomatmarmelad och den berömda och eftertraktade rökta chilisåsen samt produkter från våra kollegor i trakten. Sedan 2017 har vi även en Andelsträdgård och om du bor i Eskilstuna, Strängnäs, Mariefred eller Enköping har du möjlighet att vara med i vårt CSA-gäng (CSA – Community Supported Agriculture).
 

Besök oss gärna vår hemsida och kolla in på sociala medier före ditt besök:
www.hornudden.net
www.instagram.com/Hornudden och
www.facebook.com/Hornudden