Strängnäs

Hornudden

Välkommen till vår ekologiska odling med strandcafé, gårdsbutik, restaurang och andelsträdgård.

Farmor Anna och farfar Georg kom till Hornudden 1928 och nu är det Karin och Mats med Team Hornudden som driver restaurang, gårdsbutik och café. Här serveras stor del av de egna KRAV-certifierade grönsakerna, men även lokalt ekologiskt och vilt kött, lokal ost och svensk fisk. Vi bakar och lagar allt själva och har en genomtänkt och trygg servering i trädgården. Samarbetet med företaget Pomologik gör att vi kan erbjuda dig den bästa cidern och flera sorters unik äppelmust. I gårdsbutiken hittar du bl. a våra örtkryddor, grönsaker, plantor, vår tomatmarmelad och den berömda och eftertraktade rökta chilisåsen samt produkter från våra kollegor i trakten.

Caféet var under 2016 & 17 utvalt till Årets Hållbara café enligt White guide. Utmärkelser som vi är mycket stolta över och vi fortsätter att jobba med samma inriktning och har hållbarheten i fokus.
Under 2020 har vi öppet lördagar och söndagar kl. 12-16 september ut. Övrig tid kan du boka restaurangen för större sällskap och bjuda in till eget kalas, bröllop, minnesstund eller konferens.

Här finns gott om utrymme med många sittplatser ute, vi har möblerat luftigt i restaurangen och vi har små växthus där du och ditt sällskap kan sitta avskilt.

– För uppdaterade öppettider, men även information om brunch, föreläsningar, event och kurser, se hemsidan för datum och tider.