Stallarholmen

Äleby Gård

”Audi Vocem Naturae ”Hör naturens röst”

Med detta talesätt hälsar vi er välkomna till Äleby. Ett Äleby som lever och verkar på just det sättet, vi lyssnar på naturen. Vi eftersträvar att ge er en upplevelse i form av en matupplevelse med viltkött från vår Viltbod. En dags eller en kvälls aktiv matlagning. En helgs avkoppling i naturskön miljö i något av våra hus eller en jaktupplevelse i våra viltrika marker.

Det ska vara avkopplande att vara på Äleby. Vi erbjuder tysthet och äkta avskildhet endast 9 mil från Stockholm. De 9 milen avslutas med 1 mils återvändsgränd innan Äleby visar sig på en kulle vid Mälarens strand. Vattnet, skogen, åkrarna och mängden vilt gör Äleby till en oas för stressade själar!

Äleby Gård drivs idag av 3:e generationen Högfeldt, Jacob och Therese. Äleby bedriver viltbruk på de nästan 900 hektaren mark vilket ger en artrik, levande och vacker natur där fina råvaror skapas.

Äleby Gård tar emot förbokade sällskap om minst 10 personer och max 80 personer. Äleby lever, vi arrangerar allt ifrån jakter till bröllop, matlagningsaktiviteter och viltmiddagar med strävan att våra gäster ska känna sig som hemma.

I vår gårdsbutik finner ni hjortkött, vildsvinskött, vildand, honung, viltfond och mycket mer. Utöver viltköttet är vi även återförsäljare av SLAM-design.

Butiken är öppen fredagar 11-17 samt lördagar 11-15. Vi bjuder gärna på ett recept, en pratstund eller en rundtur vid ert besök.

Lyssna på naturens röst och upplev naturens smak ni också!

Med känsla för helheten erbjuder Äleby: Viltkött. Trädgårdsodling. Gårdsbutik. Aktiv matlagning. Bröllop. Konferenser. Restaurang