Stallarholmen

Äleby Gård

Välkommen på Korv & Brödrundan lördagen 13 mars på Äleby gård kl. 10-16.

Äleby gård tillsammans med Patrik Arneke och Maria Printz bemannar grill och ugn. Servering sker på gårdsplanen och gårdsbutiken står vidöppen. Självklart blir det vilda korvar och hemrörd senap till brödet.
Välkommen till nordöstra Selaön!

Bästa hälsningar
Patrik o Jacob på Äleby

Ps
För de som ligger i startgroparna och vill förbereda sig hemmavid inför årets Korv och Brödrunda. Tre Kockar håller Korvlåda för avhämtning på Äleby den 5 mars. Mer info hittar du HÄR!

Titta in Sörmlands Matklusters webbutik: I vår nya webbutik, här finns mängder med Sörmländska godsaker. Många deltagande producenter har lagt upp produkter som du kan förbeställa inför Korv & Brödrundan, korvkassar, brödpåsar och tillbehör du inte kan klara dig utan. Läs mer HÄR!

Korv & Brödrundan arrangeras av Sörmlands Matkluster, ett 30-tal producenter och företag deltar. Alla deltagande företag och producenter hittar du HÄR!. Korv & Brödrundan i Sörmland sker istället för Korv & Bröd festivalen som brukar arrangeras i Stallarholmen vid Gula industrihuset. Covid-19 sätter tyvärr stopp för stora arrangemang, vi hoppas kunna vara tillbaka i Stallarholmen 2022 med en hejdundrande festival. När du reser runt i Sörmland bland våra deltagande företag och producenter vill vi att du visar stor hänsyn och beaktar de regler och kösystem som finns hos respektive deltagare, stressa inte, ta dig tid och njut. Håll avstånd och visa hänsyn så kan vi göra Korv & Brödrundan till en säker och trevlig plats för alla. Vi uppmanar också alla att resa i sin region kring sina stråk bland deltagande företag och producenter. 

Så här arbetar Korv & Brödrundan med Covid-19 – Läs mer HÄR!

”Audi Vocem Naturae ”Hör naturens röst”

Med detta talesätt hälsar vi er välkomna till Äleby. Ett Äleby som lever och verkar på just det sättet, vi lyssnar på naturen. Vi eftersträvar att ge er en upplevelse i form av en matupplevelse med viltkött från vår Viltbod. En dags eller en kvälls aktiv matlagning. En helgs avkoppling i naturskön miljö i något av våra hus eller en jaktupplevelse i våra viltrika marker.

Det ska vara avkopplande att vara på Äleby. Vi erbjuder tysthet och äkta avskildhet endast 9 mil från Stockholm. De 9 milen avslutas med 1 mils återvändsgränd innan Äleby visar sig på en kulle vid Mälarens strand. Vattnet, skogen, åkrarna och mängden vilt gör Äleby till en oas för stressade själar!

Äleby Gård drivs idag av 3:e generationen Högfeldt, Jacob och Therese. Äleby bedriver viltbruk på de nästan 900 hektaren mark vilket ger en artrik, levande och vacker natur där fina råvaror skapas.

Äleby Gård tar emot förbokade sällskap om minst 10 personer och max 80 personer. Äleby lever, vi arrangerar allt ifrån jakter till bröllop, matlagningsaktiviteter och viltmiddagar med strävan att våra gäster ska känna sig som hemma.

I vår gårdsbutik finner ni hjortkött, vildsvinskött, vildand, honung, viltfond och mycket mer. Utöver viltköttet är vi även återförsäljare av SLAM-design.

Butiken är öppen fredagar 11-17 samt lördagar 11-15. Vi bjuder gärna på ett recept, en pratstund eller en rundtur vid ert besök.

Lyssna på naturens röst och upplev naturens smak ni också!

Med känsla för helheten erbjuder Äleby: Viltkött. Trädgårdsodling. Gårdsbutik. Aktiv matlagning. Bröllop. Konferenser. Restaurang

Kontakta

Äleby Gård
Äleby gård, Herrgården
645 97 Stallarholmen
59.4243928, 17.2511793
Se karta

Köp

Här hittar du information om var och hur du kan köpa våra produkter.

Våra produkter