Stallarholmen

Äleby Gård

Tre kockar bjuder in till årets Sörmländska Advenskalas på Äleby Gård.

Vägen upp mot gården ringlar genom Ytterselös åkerhav. Skogsöar, storskog och dungar avlöser varandra mot Selaöns nordligaste udde. Du åker genom de vilda djurens land, räv, hare, dov och kronhjort, älg, rådjur och många vildsvin. De vilda är basen i allt vad som sker på Äleby.
Även i vårt Adventskalas. Här bjuder vi, Tre Kockar, Patrik Arneke, Maria Printz & Lasse Dahlén tillsammans med Familjen Högfeldt in till ett rungande helaftonskalas.
Vi har samlat ihop alla våra mest personliga och älskade decemberfavoriter till en måltid som skall ta många timmar. En måltid som startar kring elden på gårdsplanen och slutar i köksvärmen med lek, stoj och sötsaker.I Älebys gamla ladugård står borden uppdukade, ljusen tända och måltiden växlar mellan mat som kommer till ditt bord och mat som vi dukar upp där du själv väljer.

Det skall vara härligt på kalas. Att mötas över maten är ett oöverträffat sätt att umgås, träffa släktingar, diskutera företaget, koppla av, låta generationer mötas. Vårt Decemberkalas är inbjudande, varmt, personligt och passionerat.
I skrivandes stund stoppas det korv, jakt på älg och fågel pågår som bäst, grönsaker läggs in, frukt konserveras och material till kransar och dekorationer plockas i Selaöns skogar. I luciaveckan, då mörkret är som djupast, är vi redo för dig och dina vänner!

Varmt välkomna önskar Patrik, Maria & Lasse & Familjen Högfeldt

Tisdag – Fredag v. 50 –  17.30

Lördag –  17.30

Söndag –  12.00 17.00

Pris: 750 kr/p

20 kr/ år 4-13 år

Bokning och förfrågning till flerakalas@gmail.com eller 070-7722049 Maria Printz

”Audi Vocem Naturae ”Hör naturens röst”

Med detta talesätt hälsar vi er välkomna till Äleby. Ett Äleby som lever och verkar på just det sättet, vi lyssnar på naturen. Vi eftersträvar att ge er en upplevelse i form av en matupplevelse med viltkött från vår Viltbod. En dags eller en kvälls aktiv matlagning. En helgs avkoppling i naturskön miljö i något av våra hus eller en jaktupplevelse i våra viltrika marker.

Det ska vara avkopplande att vara på Äleby. Vi erbjuder tysthet och äkta avskildhet endast 9 mil från Stockholm. De 9 milen avslutas med 1 mils återvändsgränd innan Äleby visar sig på en kulle vid Mälarens strand. Vattnet, skogen, åkrarna och mängden vilt gör Äleby till en oas för stressade själar!

Äleby Gård drivs idag av 3:e generationen Högfeldt, Jacob och Therese. Äleby bedriver viltbruk på de nästan 900 hektaren mark vilket ger en artrik, levande och vacker natur där fina råvaror skapas.

Äleby Gård tar emot förbokade sällskap om minst 10 personer och max 80 personer. Äleby lever, vi arrangerar allt ifrån jakter till bröllop, matlagningsaktiviteter och viltmiddagar med strävan att våra gäster ska känna sig som hemma.

I vår gårdsbutik finner ni hjortkött, vildsvinskött, vildand, honung, viltfond och mycket mer. Utöver viltköttet är vi även återförsäljare av SLAM-design.

Butiken är öppen fredagar 11-17 samt lördagar 11-15. Vi bjuder gärna på ett recept, en pratstund eller en rundtur vid ert besök.

Lyssna på naturens röst och upplev naturens smak ni också!

Med känsla för helheten erbjuder Äleby: Viltkött. Trädgårdsodling. Gårdsbutik. Aktiv matlagning. Bröllop. Konferenser. Restaurang

Kontakta

Äleby Gård
Äleby gård, Herrgården
645 97 Stallarholmen
59.4243928, 17.2511793
Se karta

Köp

Här hittar du information om var och hur du kan köpa våra produkter.

Våra produkter