Stallarholmen

Äleby Gård

”Audi Vocem Naturae ”Hör naturens röst”

Med detta talesätt hälsar vi er välkomna till Äleby. Ett Äleby som lever och verkar på just det sättet, vi lyssnar på naturen. Vi eftersträvar att ge er en upplevelse i form av en matupplevelse med viltkött från vår Viltbod. En dags eller en kvälls aktiv matlagning. En helgs avkoppling i naturskön miljö i något av våra hus eller en jaktupplevelse i våra viltrika marker.

Det ska vara avkopplande att vara på Äleby. Vi erbjuder tysthet och äkta avskildhet endast 9 mil från Stockholm. De 9 milen avslutas med 1 mils återvändsgränd innan Äleby visar sig på en kulle vid Mälarens strand. Vattnet, skogen, åkrarna och mängden vilt gör Äleby till en oas för stressade själar!

Äleby Gård drivs idag av 3:e generationen Högfeldt. Jacob och Therese. Äleby bedriver viltbruk på de nästan 900 hektaren mark vilket ger en artrik, levande och vacker natur där fina råvaror skapas. Äleby Gård tar emot förbokade sällskap om minst 10 personer och max 80 personer.

Äleby lever, vi arrangerar allt ifrån jakter till bröllop, matlagningsaktiviteter och viltmiddagar med strävan att våra gäster ska känna sig som hemma. Vi erbjuder även möjlighet till övernattning i våra dubbelrum.

Avskild konferens för ett sällskap åt gången på Äleby Gård i Sörmland
Byt ut den folktäta vardagen mot total avskildhet och upplev svenska naturen hos oss på en levande herrgård. Ni konfererar på en exklusiv plats långt borta från vardagen men ändå nära storstaden, endast 1 timme från Stockholm.

Vår anläggning har modern teknik inhyst i omgjorda rymliga gamla lantbrukslokaler. Såväl fika som lunch och middagar grundar sig på råvaror från vårt skafferi av grönsaker, fisk, nöt gris & lamm och självklart våra skogars viltkött. Ni konfererar ensamma och ni äter ensamma, ni är som sällskap helt enkelt ensamma hos oss!

Hyr Äleby som plats för bröllop eller fest.
En plats nära naturen i äkta avskildhet under perioden 1:a juni till 31:a augusti ! Vi erbjuder en möjlighet för er som vill skapa ert bröllop eller er fest i en helt avskild miljö där ni och era gäster får vara helt själva och skapa det bröllop ni vill ha.

Måltiden
Här är det nära! Nära till viltet, nära till växthuset och frilandet, nära till oss som ägarfamilj och till Patrik Arneke och Tobias Andersson som tillsammans driver köket under namnet Gårdshuset på Äleby. Nära till allt som gemensamt dagligen sätter nytt liv på Äleby.

Avnjut måltid i Gårdshuset på Äleby genom att boka en av oss lagad måltid eller boka en Aktiv Matlagning där ni lagar mat med familj, släkt, vänner, kollegor och kunder i en avslappnad teamskapande atmosfär. VI skapar en helhetsupplevelse allt från konferensmiddagen, bröllopet till kalaset.

Gårdsbutik
I vår gårdsbutik finner ni hjortkött, vildsvinskött, vildand, honung, viltfond och mycket mer. Utöver viltköttet är vi även återförsäljare av SLAM-design. Butiken är på grund av att vi i stort sett har sålt slut våra varor enbart öppen efter förbokning via telefon 0705666222. Vi bjuder gärna på ett recept, en pratstund eller rundtur vid ert besök.

Varmt välkomna!
Jacob Högfeldt med familj

Kontakta

Äleby Gård
Äleby gård, Herrgården
645 97 Stallarholmen
59.4243928, 17.2511793
Se karta