Strängnäs

Hornudden

Välkommen till trädgården med egen restaurang.

En snart 100-årig släktgård mitt i Mälaren, med ekologisk odling, restaurang & gårdsbutik men också andelsjordbruk och semesterhus för uthyrning. Med vårt stora fokus på långsiktig hållbarhet och omtanke om kommande generationer är målet att vara fossilfria. Vi har till exempel investerat i sjövärme för att värma anläggningen och växthusen, installerat ett eget reningsverk och samlar köksavfallet i en kompostanläggning. Vill du veta mer – hör av dig, för vi berättar gärna!

Öppettiderna varierar utifrån säsong, precis som våra menyer, och under september-maj behöver du förboka ditt bord på vår hemsida.
– Under sommaren kan du komma på drop in eftersom vi har fler platser att erbjuda då.

Varmt välkommen att boka ditt bord på vår hemsida – för frågor maila boka@hornudden.net

Gårdsbutiken

I gårdsbutiken kan du handla örter i kruka, olika sorters grönsaksplantor, blomplantor men också olika sorters drycker, vinäger, marmelad och vår berömda chilisåsUtöver våra produkter laddar vi upp lokalt ekomjöl från Warbro kvarn och Råberga kvarn

Catering och konferens

Du är varmt välkommen att boka catering, konferens, fest, bröllop eller möte på Hornudden året runt

På Hornudden finns det gott om utrymme under sommar, vår och tidig höst med många sittplatser ute, restaurangen har milsvid utsikt, balkong och vi har små växthus där du och ditt sällskap kan sitta avskilt. Under vintern är det vår restaurang som gäller och där finns plats för 35-40 gäster beroende på upplägg.

Andelsträdgården – låt oss få vara din personliga grönsaksodlare

Genom vår andelsträdgård (vårt CSA) kan du boka dina ekologiska grönsaker under mellan 8 och 28 veckor och du hittar mer information om hur du bokar här.
Genom att vara andelsägare försäkrar du dig om att få ekologiska och nyskördade grönsaker – samtidigt som du bidrar till landsbygdsutveckling och livsmedelsberedskap. Ett win win på mer än ett sätt. Varmt välkommen i CSA-gemenskapen!

Boka bord
Instagram
Facebook
YouTube

 

Kommande aktiviteter

Gästspel 4:e april : Tobias Andersson kommer till Hornudden


Fredagen den 4:e april intar Tobias Andersson Matifokus köket på Hornudden för att laga en sörmländsk måltid på sitt vis. Tobias brinner för Sörmlands skafferi och det genomsyrar även hans matlagning. Mellan 2014 – 2023 drev han Edsbacka Bistro Strängnäs efter egen filosofi och utvecklade sin egen stil med fokus på Sörmland. Vi på Hornudden har levererat grönsaker till Tobias under närapå 20 år då ha jobbat i olika sörmländska restaurangkök och det känns verkligen inspirerande att nu få ha honom i vårt kök ännu en gång för ett gästspel.

Vi startar kvällen tillsammans kl. 18,30 då det serveras en fyrarätters måltid med tilltugg och utvalda drycker - med eller utan alkohol,

Priser:
Fyrarätters meny 895 kr
Dryckesmeny med alkohol: 590 kr
Dryckesmeny utan alkohol 330 kr

Varmt välkommen❤️!

Du bokar ditt bord här

Påskmiddag på Långfredagen den 18:e april


Enligt lång tradition serverar vi middag på långfredagen och i år blir det fyra serveringar med tema Påsk, förstås! I restaurangen med milsvid utsikt över Mälaren med lokala och ekologiska eller vilda råvaror. Så mycket vi kan skörda i trädgården och vem vet kanske har den första sparrisen tittat upp! Mestadels lokala drycker men vi har vin som rest lite längre också även om vi har stort fokus på cider. Välkommen att boka ditt bord

Påsklunch på Påskdagen den 20:e april


Vad vore en påskdag utan en lunch på Hornudden?? Ja, det vi inget om eftersom vi serverat påsklunch/påskbrunch under närmare 15 år. Olika kockar, olika upplägg men alltid lunch på påskdagen och så även i år alltså.

En trerätters lunch som vi skördat allt som är skördeklart för att fylla tallrikarna med mycket primörer. Du väljer om du vill äta kött, fisk eller vegetariskt till varm rätt. Vi har bestämt förrätten som är vegetarisk men till dessert finns flera att välja mellan. Utvalda dryckespaket och vi har både med och utan alkohol. Mycket äppeldrycker som cider och must men även vin och öl och snaps till den som vill ha en nubbe till påsk.

Vi firar in våren: Pizza i trädgården


Torsdagen den 1:a maj firar vi in våren med pizza i trädgården. I flera år har vår pizzaugn fått vänta på ett publikt tillfälle att bli använd men i vår är det dags. Oskar kommer att sätta degar, Karin kommer att plocka grönt och beställa ost, Mats kommer att samla ved och elda flera dagar i förväg och sen samlar vi personal från olika hörn och kör. Du kommer väl! Det är smart att boka din pizza i förväg för om det blir fint väder kan det bli kö och om det blir kallt blir det trångt inomhus. Har du bokat har du förtur.

Tjänster

Studiebesök på Hornudden

Sedan vi startade vår verksamhet 1988 har vi tagit emot studiebesök med olika inriktningar. I…


Hornudden

Lär dig mer om vinäger

Att tillsätta syra i maten är viktigt för att balansera smakerna och bidra till smakupplevelsen.…


Hornudden

Beställ online

0kr

Hornudden

Lokala ekologiska grönsaker - välkommen med i vårt CSA

Låt oss få bli din personliga grönsaksodlare! Välkommen med i vårt CSA (Community Supported…