
Gårdshuset i Tuna
Gårdshuset Selaön AB är ett litet aktiebolag, som ägs av Patrik & Anna-Lena Arneke, med säte på Selaön i Stallarholmen.
I företaget lägger vi fokus på mat, gastronomi och upplevelser här på Selaön och arbetar med att utveckla vår absoluta närmiljö. Vi arbetar i mycket liten skala med bla äppelodling, bin och höns.
Allt runt husknuten.
Gårdshuset i Tuna, vår ”Hemma hos”- restaurang med 10 platser
Torpet i Tuna, Torp med fyra bäddar, kök, vardagsrum och badrum som vi hyr ut till korttidsboende under hela året samt ett litet Gårdshus med kök och matsal där vi arrangerar mindre arrangemang och ”hemma hos”- måltider för upp till 10 personer.
Patrik är också ansvarig och driver tillsammans med Tobias Andersson köks- & restaurangverksamheten Gårdshuset på Äleby Gård under perioden 1 sept till 31 maj.
Tillsammans med familjen Högfeldt på Äleby Gård arrangeras jaktarrangemang, konferenser, matlagningsaktiviteter, måltider, fester och kalas. Matsalen på Äleby Gård tar emot sällskap på 12-80 gäster. Verksamheten Gårdshuset på Äleby, som ligger längst ut på nordöstra Selaön, bygger på småskalighet och närhet till gårdens natur och sörmländsk gastronomi. Verksamheten är öppen på förfrågan.
På Äleby finns enklare boende med upp till 35 bäddar. Från Äleby Gård gör vi också Catering för avhämtning till större och mindre sällskap.
Patrik & Anna-Lena är utbildade sommelierer och arrangerar gärna aktiviteter och måltider i nära samklang med noga utvalda drycker.
Patrik är en av ”Tre Kockar i Sörmland” och gör tillsammans med Lasse Dahlén & Maria Printz diverse gastronomiska arrangemang och kalas, både på plats på Äleby Gård och Kalas på låda för avhämtning.
Tobias Andersson är i Sörmland en mycket välkänd kock som under många år drivit Edsbacka Bistro i Strängnäs
Kontakta
Gårdshuset i Tuna
TUNA KORSGÅRD 1
645 97 Stallarholmen
59.375088828488, 17.254906224994
Se karta
Kommande aktiviteter
Svensk mat i midsommartid – Gårdshuset i Tuna

Svensk mat I midsommartid, 25 juni kl 19.00
Vår matsal i allmogestil tar emot 10 gäster runt ett och samma bord. Vi startar upp med tre till fyra aptitretare, om vädret tillåter serveras de ute i trädgården.
Runt vårt gedigna handbyggda bord av alm dukar vi för fyra serveringar utifrån säsongens råvaror och kvällen avslutas med kaffe och sötsak med möjlighet till avec.
Varmt välkommen!
Måltid: 1 200kr /p
Dryckespaket vin: 700kr /p
Dryckespaket alkoholfritt: 500kr /p
Vårt Gårdshus sägs vara byns äldsta boning. I detta timrade bygge från tidigt 1700-tal har vi inrett med kök och matsal. Här serverar vi småskaliga noga utvalda måltider av hög gastronomisk nivå där hantverk & tradition möter den moderna människan i en varm allmogemiljö. En upplevelse för fyra till tio personer runt ett handgjort matbord i Alm från Selaön.
Skördetid – Högsommartid – Gårdshuset i Tuna

Skördetid - Högsommartid
Vår matsal i allmogestil tar emot 10 gäster runt ett och samma bord. Vi startar upp med tre till fyra aptitretare, om vädret tillåter serveras de ute i trädgården.
Runt vårt gedigna handbyggda bord av alm dukar vi för fyra serveringar utifrån säsongens råvaror och kvällen avslutas med kaffe och sötsak med möjlighet till avec.
Varmt välkommen!Måltid: 1 200kr /p
Dryckespaket vin: 700kr /p
Dryckespaket alkoholfritt: 500kr /p
Vårt Gårdshus sägs vara byns äldsta boning. I detta timrade bygge från tidigt 1700-tal har vi inrett med kök och matsal. Här serverar vi småskaliga noga utvalda måltider av hög gastronomisk nivå där hantverk & tradition möter den moderna människan i en varm allmogemiljö. En upplevelse för fyra till tio personer runt ett handgjort matbord i Alm från Selaön.
Tjänster
Måltid, kalas och konferns för 4-10 personer
Gårdshuset i Tuna är en ”hemmahosrestaurang” utvecklad av Patrik Arneke för det lilla arrangemanget för…
Konsultation Restaurang
Uppbyggandet av restaurangkoncept är en omfattande process. Jag hjälper till med konsultationer kring restaurang, matsal,…
Produktfotografering
Jag hjälper till med fotouppdrag efter önskemål. Fotografering kan ske på plats hos dig som…
Vinkunskap, Provningar och Konsultationer
Vinprovningar för personal eller gäster. Upplägget kan vara som utbildning för restaurangpersonal eller som en…