Västra Näshulta

Magdakullan

Välkomna till Magda säteri, i Näshulta. Magda är en lugn oas för er som vill uppleva stillheten och känna historiens vingslag på en sörmländsk gård. På gården finns en gårdsbutik där vi säljer vårt nötkött och även hamburgare och korv gjort på detsamma. Vi har även produkter från övriga producenter runt om i Sörmland såsom ägg, mjöl, honung, marmelader och mycket mera! Vi har även ett café och en à la carte-restaurang på gården. Lördagar kl 14 guidar vi normalt och visar upp våra rödkullor. Öppet så gott som året runt. Kontrollera vår hemsida för aktuella öppettider. Sommartid har vi även en stor loppis i magasinet.

Vill du bo över på Magda så kan du läsa mer om boende här!

Varmt välkomna!

Kontakta

Magdakullan
Magda säteri
643 97 Västra Näshulta
59.20630262600712, 16.23351027895967
Se karta

Kommande aktiviteter

Fågelvandring med lunch


Välkommen på fågelvandring och lunch vid Magda, Näshulta. Vi träffas på gårdsplan utanför Magdakullans restaurang och vandrar under ledning av ornitologen Nicke Helldorff ner vägen förbi Spettbydammen till Prästsjöberget där ett enkelt fika serveras. Vi njuter av kärrhökar och rördromstutande och tar oss sen under spaning tillbaks genom de vackra hagmarkerna till Magdakullan där lunchen serveras (dagens rätt från restaurangen).

Totalt går vi ca 3 km. Eftersom det är en fågelskådarvandring rör vi oss i sakta mak. Stigningen upp till och nedfarten ner från utkiken på Prästsjöberget är lite mer krävande men hjälps vi åt går det bra. Vandringen tar c:a 2 timmar och efter det är det lunch,

Kläder efter väder och ta stövlar eller grova kängor då det kan vara fuktigt i hagarna. Har ni kikare så ta med den! Om ni har några särskilda önskemål så anmäl det i formuläret (allergier m.m.). Varmt välkomna!

Pris inklusive fika, fågelguidning och lunch: 300 kr. Betalas vid lunchserveringen.

Anmäl er här: