Järna

DEViLDA

DEVILDA erbjuder viltkött från närområdet såsom: Vildsvin, hjort, rådjur, mufflon samt älg. I vår anläggning har vi möjligheten att följa hela processen från slakt till färdig produkt. Vi tillverkar våra egna korvar samt har eget rökeri. Det vilda köttet är vitamin och mineralrikt. Dessutom är det fritt från antibiotika, färgämnen och andra främmande tillsatser. Vi tillhandahåller även ekologiskt tamkött från utvalda närliggande gårdar som värnar om djurens välmående.

Äta viltkött från Devilda

Det vilda köttet är vitamin- och mineralrikt. Det är magert. Det fett som finns i viltkött har hög halt av nyttigt Omega-3 och låg halt av det mindre nyttiga Omega-6. Viltköttet är dessutom fritt från antibiotika, färgämnen och andra främmande tillsatser. Viltkött är ekologiskt i ordets rätta bemärkelse.

Att äta vilt är ingen vardaglig företeelse i det stora flertalet hushåll i Sverige. Av den totala köttkonsumtionen i vårt land svarar viltkött för mindre än 5% med älgkött som helt dominerande produkt omgiven av starka traditioner i folkdjupet. Vi menar att kött från vilt i många fall är vida överlägset kött från tamdjur, som kan framleva sitt liv i ’’storproduktion’’med långa transporter både före och efter slakt.
Vildsvin och annat klövvilt är en viktig nationell resurs. Det har älgen varit under årtionden. ’’Det är dags att höja blicken och i ett vidare perspektiv lyfta fram viltköttets kvalitet som ekologisk och klimatsmart mat’’.

Med utgångspunkt från vår anläggning i Ytterjärna, strax efter Saltå Kvarn, vill vi bidra till och möta marknadens och konsumenternas successivt ökande intresse för närproducerat, ekologiskt och välsmakande kvalitetskött från naturens eget skafferi.

Mikael Löf, initiativtagare till DeVilda AB

Kontakta

DEViLDA
Stensta 5
153 91 Järna
59.0639318, 17.6063221
Se karta