Solkant
Strängnäs

Solkant Kafferosteri gästar Osprey Farm

Rostar med känsla, lokalt

Vi har jobbat med kaffe på ett eller annat sätt sedan vi var tonåringar. Med flera års erfarenhet inom kaffebranschen delade vi båda en vision om att starta upp och driva ett kafferosteri. Den visionen började redan i högstadiet när vi satt på rasterna och skissade på kafé och rosteridéer. Hösten 2021, 5 år senare började vi rosta vårt egna kaffe och fortsätter att göra så än idag.

För oss på Solkant Kafferosteri är kvalitén på det råkaffe vi köper in det absolut viktigaste. Utan bra råkaffe är det omöjligt att leverera ett bra kaffe. Vårt jobb som rosteri är endast att lyfta fram de smaker som bönorna har naturligt, vi finner mycket glädje i att presentera kaffen från olika ursprung och förmedla historien om varje plantage. Hållbarhet och transparens är något som betyder väldigt mycket för oss och är en avgörande faktor för de val vi gör. Allt kaffe vi köper in är specialkaffe, vilket inte endast innebär att bönerna håller hög kvalité utan säkerställer även att kaffebönderna får mer än skäligt betalt för sitt jobb.

Vårt mål idag är att utbilda och inspirera företag och konsumenter att göra ett mer medvetet val när de köper sitt kaffe. Vi tror mer på transparens och att förmedla hur kaffebranschen faktiskt ser ut. Branschen i sig är långt ifrån hållbar och kaffe är inte något vi kan ta för givet på samma sätt längre. Det finns mer till än certifieringar och det är just detta vi vill lyfta.

Vi välkomnar alltid frågor eller om du har funderingar om hur vi jobbar och vad vi har för garantier för dig som konsument!

– Noel & Kalle