sävö
Sävö

Sävö Vandrarhem & Café

Här kan du bo och fika i historiska lotsbostäder på Sävö i vackra Sörmländska skärgården. En lugn och fin plats med stor fruktträdgård och en inomhus matsal.
I caféet serverar vi bland annat hembakade kanelbullar, Holländskt äppelkaka, snickerskaka, SIA glass, hembakat köttfärspaj, och varm korv.
Ta familjen på skattjakt eller vandra på fina Sörmlandsleden och Sävöleden. Ett annat roligt alternativ är att utforska skärgården på egen hand i kanot eller på SUP som du kan hyra hos oss.

I caféet finns även en minibutik med bland annat silversmycken, sjö och hav produkter, godis, grillpaket, mjölk och campingmat till försäljning.
Vandrarhemmet har 27 bäddar, fördelade över 7 mysiga rum och passar utmärkt till barnfamiljer, grupper, träningsläger och friluftsfolk. Vandrarhemmet är anpassat för självhushåll med två välutrustade gästkök. Frukost, picknick-korg med tilltugg och 2-rätters matpaket går att boka. Vid Sävö Vandrarhem & Café finns en stor lummig fruktträdgård och gott om gräsytor för bollspel, grillning och andra aktiviteter. Stranden vid vandrarhemmet gör det lätt att bada.

För grupper finns två större sällskapsrum där man kan sitta tillsammans vid långbord.
Sävö är ett naturreservat. Här kan du uppleva en fantastiskt vacker och varierad miljö med skogar, ängar, hagmarker och höga klippor. Ett litet Lotsmuseum vid vandrarhemmet med bland annat bilder från förr kan du besöka gratis.

Kontakta oss för båttransport till ön från Källviksbrygga.
Vi är öppet under vår- och sommarsäsongen (1 april – 6 november 2022) och jullov. Se vår Facebooksida för aktuell information och evenemang.
Husdjur är välkomna.

Kontakta

Sävö Vandrarhem & Café
Ekviken 1
61995 Sävö
58.76567882442, 17.473477828764
Se karta