Monas Deli
På Fors Säteri har vi återupptagit en skinktradition och lufttorkar skinka efter ett gammalt beprövat recept. Vi följer och kontrollerar grisen från födsel till slakt. Skinkorna är från speciellt utvalda grisar och styckade för att få den rätta formen. Ett välsmakande havssalt är den enda tillsats som skinkorna behandlas med innan de får hänga och mogna i ”kyrkan” för att få sin fantastiska smak av frisk mandel med en viss sötma. Efter 18 månader har skinkan tappat 35% av sin ursprungliga vikt på ca 11 kg. Skinkan kontrolleras individuellt under hela tillverkningsprocessen.
Monas skinka har tagit guld i Chark-SM 2013
blev Svensk mästare i Chark-SM 2014
Guld i öppna SM i mathantverk 2014.
Vi tar emot studiebesök och säljer skinkan som hel, del eller skivad. Alla är välkomna att ringa eller maila för att handla min goda skinka.
Kontakta
Monas Deli
Fors Säteri
64197 Katrineholm
59.06943510000001, 16.35549549999996
Se karta
- Lars Hultström
- 0708702551
- Lars@forssateri.se
- http://www.monasdeli.se