Grinda gårdsglass
Malmköping

Grinda gårdsglass

I vårt café hittar du framför allt närproducerad glass gjord på riktiga råvaror, såsom mjölk, ägg och bär från trakten, men också fikabröd, honung och mycket annat. Här finns också möjlighet att ha konferenser.

På våran gård i Malmköping har familjen producerat färsk mjölk i flera generationer. Idag köper vi mjölken av vår granngård, av den färska mjölken har vi i nuläget producerat mer än 70 olika sorters  gräddglassar som varierar efter säsong. Våra sorbeter tillverkas av färska eller frysta  frukter och bär (beroende på säsong).

Glassen vi producerar innehåller inga konserveringsmedel eller färgämnen utan endast naturliga råvaror. Vi använder mjölk från en granngård, St.Dahl i Dunker, ca.8 km från Grinda. De Sörmländska äggen vi använder knäcks för hand. Frukter och bär är oftast odlade i närområdet. Antingen i egen trädgård eller från vänner och bekanta. Att tillverka våran glass är ett riktigt hantverk. Faktum är att det är skillnad på glass och glass.

Öppet: Fredag till Söndag 11-16

Försäljningsställen

Grinda Glasscafe – Grinda säteri, utanför Malmköping (Vårat egna Kafé på landet!)

Hemköp Malmahallen – Malmköping

Ica Kvantum – Flen

Ica-Maxi – Katrineholm

Eskilstuna Ölkultur – Eskilstuna

Kafé Grassagården – Strängnäs

Hotell Malmköping – Malmköping

Plevnagården – Malmköping

Spårvägsmuseet – Malmköping

Stavtorps Gårdsbutik – Malmköping

Vill du ha konferens hos oss? Vi har inrett övervåningen på Glasshuset med mer yta för cafégäster men även en egen del där vi kan boka in konferenser och grupper som vill ha möte och presentationer av olika slag. Denna övervåning är handikappanpassad med tillgång till en hiss och en handikaptoalett på övervåningen. Konferensrummet har plats för upp till 50 personer beroende på hur man möblerar sittningen. Det finns även utrusning för att visa presentationer från dator. Det finns även en ljudanläggning.