Sköldinge

Fridhems kaffestuga & Gårdsbutik

Fridhems kaffestuga är en genuin kaffestuga och Strängnäs stifts enda f.d. prästänkeställe. Huset byggdes 1846-47 och godkändes som bostad för prästänkor i Sköldinge församling, allt i enighet med Kungl. Maj:st Nådiga Resolution ” Gifwen på Stockholm slott den 17 juni 1850″
Det var prosten Erik Annell som inrättade änkesätet Fridhem. Han lät ursprungligen bygga Fridhem för sin hustrus räkning för att hon inte skulle bli ”konserverad” och gå i arv till nästkommande prost.
Idag är Fridhems kaffestuga en KRAVcertifierad kaffestuga som serverar Sallad, soppa, våfflor, matiga smörgåsar och hembakat fikabröd.
Allt tillverkas på plats på närproducerade och ekologiska produkter. Vid Fridhem finns även möjlighet till konferens, minnesstunder mm. Konstutställningar äger rum vid Fridhem under sommarhalvåret. I samarbete med den ekologiska KRAVcertifierade gården Älvesta i Sköldinge finns även en gårdsbutik vid Fridhem. I gårdsbutiken finns gårdens KRAVkött, presenter och produkter från andra närliggande producenter.

Vi följer folkhälsomyndighetens direktiv. Ute finns gott om sittplatser, dynor och filtar. Inomhus finns sittplatser både på nedre och övre plan. Handsprit finns utplacerat överallt och är fritt att använda. I kaffestugan finns en välfylld monter med fikabröd och smörgåsar. Våffeljärnet är på värmning och tomatsoppa kokad!
I gårdsbutiken släpper vi in 2-3 personer åt gången. I frysen finner du styckdetaljer av nöt, entrecote, korvar och hamburgare och mycket mer! I gårdsbutiken finns även våra bakverk att köpa  som tex äppelkaka, småkakor, bullar mm samt även fridhems egen müsli. Varmt välkomna! Öppettider hittar du  HÄR!