Eskilstuna Ölkultur
Eskilstuna

Eskilstuna Ölkultur

Kom och njut av årets julbord hos oss på Eskilstuna Ölkultur!

Från 28 november glittrar juleljusen i kopparpannornan när Eskilstuna Ölkultur öppnar dörren för julens dofter och smaker i vår bryggeripub. Vi serverar julbuffé med tre egna julöl, egen snaps och egen julmust därtill. Maten är gjord av köksmästaren Lasse Dahlén, som tillverkar alla charkuterier själv och grillar allt på plats. I år har vi verkligen ”höjt ribban” för vad ett julbord kan vara!
Julmaten kommer från Köttbutiken i Stallarholmen, där vår köksmästare Lasse Dahlén jobbar med sörmländska råvaror och vilt kött.

I puben finns Vinter-lager, av typen sydtysk märzen, och Vinter-IPA, en ljus, mycket fruktig IPA. Perfekt att börja julbordet med! Även God Jul-lager, i tjeckisk stil, samt en God Jul- ale med inslag av apelsinmarmelad, aprikos, honung, grapefrukt, knäck och tallbarr. Till de kraftigare rätterna finns Julbocken, en rödbrun dubbelbock med smak av choklad, torkad frukt, apelsin, sirapslimpa, vörtbröd, apelsin, knäck och choklad. Till efterrätt tipsar vi om en 9% Barley Wine smaksatt med äpple och kanel. Den kommer garanterat värma i vintermörkret!

Mellan datumen 28/11- 20/12 är ni välkomna att boka Ert lokalproducerade julbord.
Öppet Sön-Tisdag, Tors-fredag
För priser, mer info samt bokningsförfrågningar vänligen kontakta oss på info@eskilstunaolkultur.se
eller ring vår evenemangsansvarig Rebecca 070-352 12 13


Rebecca Adolfsson – Evenemangsansvarig Eskilstuna Ölkultur
Adress: Faktorigatan 1, Box 261, 631 03 Eskilstuna
E-post: rebecca.adolfsson@eskilstunaolkultur.se www.eskilstunaolkultur.se

Julbroschyr2019_med_priser_Version2 (2)

Eskilstuna Ölkultur är ett lokalt bryggeri och en förening som under 2008 startade Sveriges första bryggeripub i en gammal kulturbyggnad i centrala Eskilstuna. 
Mikrobryggeriet är ekologiskt certifierat och tillverkar öl med hantverksmässiga, traditionella metoder och råvaror av högsta kvalitet. De båda kopparpannorna har en kapacitet på 1 000 liter per bryggning. Öl tillverkas i de flesta ölstilar och finns att köpa på Systembolaget och i många restauranger och pubar i Eskilstuna. Folk- och lättöl säljs i bryggeributiken.

Eskilstuna Ölkultur driver också pub och restaurang i bryggeriet som har öppet onsdag till lördag från klockan 15.00. På sommaren finns uteserveringen nere vid ån med generösa öppettider.

I bryggeriets pub pågår många aktiviteter som levande musik, ölprovningar, konstutställningar och arrangemang för företag, organisationer och privatpersoner.

Kontakta

Eskilstuna Ölkultur
Faktorigatan 1
632 20 Eskilstuna
59.3756782, 16.5082135
Se karta

Köp

Här hittar du information om var och hur du kan köpa våra produkter.

Våra produkter