Flen

Blaxsta Vingård

Restaurang med fokus på smaker, egenodlade råvaror och säsongens primörer. Restaurangen är öppen alla dagar för bordsbokningar.

Vin från egen vindruvsodling. Vinerna från Blaxsta har erhållit guld i internationella vin-VM. Exklusivt hotell. Blaxsta har nyligen fått högsta matpoängen i White Guide i hela Sörmland och under februari blev Blaxsta invald i Deutsche Sommelier Association vinguide med  ”väl-värt-en-resa” och i kategorin ”viner av världs klass”

VÄLKOMMEN TILL BLAXSTA VINGÅRD
Blaxsta vingård är en liten romantisk vingård med söderläge utmed sjön Långhalsen, mitt i Sörmlands vackra landskap. Här bland runstenar och vikingagravar, ligger den ca 3,5 ha stora vingården, bestående av välkända druvsorter som Merlot, Chardonnay och Vidal Blanc. Den sistnämnda druvsorten omvandlas till det internationellt berömda och speciella Blaxsta Vidal ice wine. På vingården framställs vinerna efter en traditionell kalljäsningsmetod och är helt naturliga utan tillsatser av svavel, färg och aromer. Efter en spännande guidad visning i vingård och vinfabrik, går det utmärkt att avnjuta en middag på restaurang Kung Blacke. Våra menyer ändras ständigt efter säsong och tillgång på våra egen-odlade grönsaker, skogens, ängens och sjöns läckerheter, och självklart ackompanjerad av ett matchande Blaxsta vinpaket. På vingården finns ett underbart Hotell med 15 läckert inredda dubbelrum där flertalet av rummen har en-suite bubbelbad eller bastu.

 

För att boka vänligen ring:
Göran 070-4834690
Ulrika 073-9402380
Eller mejla till: goran.amnegard@blaxstawine.se

Hjärtligt välkomna.

Mer info hittar du HÄR!

 

 

 

Kontakta

Blaxsta Vingård
Blacksta
642 95 Flen
58.9582538, 16.6339791
Se karta